hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyadin’de kurulan taş ocağı hem istihdama hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor

    Diyadin’de kurulan taş ocağı hem istihdama hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor
    expand

    Diyadin’de kurulan taş ocağı hem istihdama hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan KARABAĞ / KARS, (DHA)- AĞRI’nın Diyadin ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı’nın girişimleri sonucu kurulan taş ocağı ve kilitli parke taşı tesisleri hem istihdama hem de belediye bütçesine katkı sağlıyor.
        Diyadin İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Tazekent köyünde çıkarılan mermer yataklarının bulunduğu alanda, Kaymakam Balcı’nın girişimleri sonucu kurulan tesislerde, boşta kalan mermer posaları kırılarak hem asfalt hem de kilitli parke taşı alt malzemesi  olarak kullanılıyor. İlk etapta ilçeden 20 kişinin istihdam edildiği tesislerde üretilen malzemeler, Diyadin’deki yolların bakım ve onarımında kullanılmasının yanı sıra diğer ilçe belediyelerine de gönderiliyor.
        Tesislerdeki çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Balcı, “Göreve geldiğimizde gördük ki bura da boşta kalan mermer posaları var. Bunların kırıldığında asfalt alt malzemesi olacağını gördük. Bizde belediye olarak kurduğumuz tesiste bu taşları kırmaya başladık. Ayrıca kurduğumuz tesiste 20 kişilik bir istihdam sağladık. Aynı zamanda bu asfalt alt malzemesi ile kilitli parke taşı tesisimizi de kurduk. Bu taşlar çimento ile karıştırıldığında kilitli parke taşının da malzemesini oluşturuyor. Diğer belediyelerimize de bu malzemeleri göndermeye başladık. Amacımız burada boşta kalan kalker ve kireç taşı denilen malzemeyi kırıp kendi yollarımızda kullanmak. Bunun içinde büyük bir özveri ile çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Diyadin ilçe merkezindeki bütün yollarımızı hem kilitli parke taşı hem de asfalt olarak yapıp tamamlayacağız. Bunun yanında diğer belediyelerimize de bu konuda yardımcı olmak için çalışmalarımız var. Tabi ilk aşamada burada bozuk olan yollarımızı bu tesis sayesinde onardıktan sonra maddi bir gelir bekliyoruz. Ama dediğimiz gibi ilk hedefimiz ilçemizde asfaltsız ve kilitli parke taşsız yollarımızın kalmaması" diye konuştu

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow