hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağrı Dağı’nın eteğinde yaşayan çocukların yüzü güldü

    Ağrı Dağı’nın eteğinde yaşayan çocukların yüzü güldü
    expand

    Ağrı Dağı’nın eteğinde yaşayan çocukların yüzü güldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan DEMİR / AĞRI, (DHA)-  AĞRI'da mimar Lütfü Yiğit ile hemşire eşi Hatice Bolat Yiğit, hayırseverlerden topladıkları ve kendi imkanları ile aldıkları bot, mont ve kırtasiye malzemelerini Ağrı Dağı'nın eteğindeki köy okullarında eğitim-öğretim gören öğrencilere ulaştırdı. Yiğit ailesine eşlik eden erkek ve kadın kuaförlerde çocukların saçlarını kesti. Bir günde çifte mutluluk yaşayan öğrenciler, hayırseverlere teşekkür etti.

    ÇOK SEVEVİNDİLER

    Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde mimar olan Lütfü Yiğit ile Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak çalışan eşi Hatice Bolat Yiğit, bu kez Ağrı Dağı'nın eteklerindeki Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanıkdere köyündeki 46 öğrenciyi sevindirdi. Yiğit çifti, Türkiye'nin dört bir tarafından hayırseverler tarafından gönderilen bot, mont ve kırtasiye malzemeleri ve kendi imkanları ile aldıkları hediyeleri öğrencilere dağıttı. Kadın ve erkek kuaförlerde kız ve erkek öğrencilerin saçlarını kesip bakımlarını yaptı. İlk kez bir kuaföre tıraş olan öğrenciler oldukça heyecanlandı.

    HEDEF 100 KÖY

    Ağrı'da şu ana kadar 80 köy okulundaki yüzlerce öğrenciye ulaştıklarını söyleyen Mimar Lütfü Yiğit, “Bu günde Ağrı Dağı’nın eteğindeki Doğubayazıt ilçesine bağlı İran sınırına yakın Yanıkdere köyündeyiz. Bizler kendi imkanlarımızla aldıklarımız ve hayırseverlerin gönderdiği bot, mont ve kırtasiye yardımlarını dağıtırken kadın ve erkek kuaför arkadaşlarımızda tüm öğrencilerin saçlarını kesip bakımlarını yaptı. Dolu dolu bir gün yaşadık. Eşim ve benim hedefim Ağrı'nın 100 köyündeki okula ulaşmak. Geriye 20 köy kaldı. Tek amacımız çocuklarımızı mutlu etmek onlara çocukluklarını yaşatmak. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SAÇLAR ŞEKİLLENDİ

    Kadın kuaförü Songül Kaya ise gönüllü olarak yaptıkları işin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Bu tür projelere sık sık eşlik ediyoruz. Daha öncede köylere gittik. Bütün çocuklara ulaşmak istiyoruz. Özellikle şu ana kadar hiç kuaföre gitmemiş çocukların saç kesimlerini yapıyoruz, istedikleri şekilde kesip, bakımlarını yapıyoruz. Bu işi tamamen gönüllü yapıyoruz. Burada hiç kuaföre gitmemiş, saçlarını hiç kestirmemiş kızlarımızın saçlarına bakım yaptık. Saçlarına renk ve boncuk taktık. Çok mutlu oldular. Bizde onların o mutluluğuna şahit olduk diye çok mutlu olduk" dedi.

    OKUL YOLUNDA ÜŞÜMEYECEĞİZ

    Saç bakımları yapılan ve aldıkları hediyelerle büyük mutluluk yaşayan çocuklar da gönüllülere teşekkür etti. İkinci sınıf öğrencisi Ayşe Özer, "Okulumuza gelen abi ve ablalar bizleri çok mutlu etti. Bize verilen bot ve montlar sayesinde artık okulumuza üşüyerek gelip gitmeyeceğiz. Kuaförleri de karşımızda görünce çok sevindik. Bende birçok arkadaşım gibi kuaföre hiç gitmemiştim. Yaptırdığım saçlarımı ailemde çok beğenecek. Umarım kısa sürede bozulmaz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow