hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ağrı'daki depremzede çocuklar spor kursları ile moral buluyor

    Ağrıdaki depremzede çocuklar spor kursları ile moral buluyor
    expand

    Ağrı'daki depremzede çocuklar spor kursları ile moral buluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan DEMİR/AĞRI, (DHA)- AĞRI'da, İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından kente gelen depremzede çocuklara yönelik çeşitli branşlarda spor kursları açıldı.
    AİÇÜ Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı koordinesinde yüzme, hentbol, badminton, kickboks, basketbol, futbol ve akıl ve zeka oyunları gibi çeşitli branşlarında, üniversite yerleşkesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nda cumartesi ve pazar günleri açılan kurslar ile çocukların sportif faaliyetlere katılması sağlanarak hem depremin psikolojik etkilerini ortadan kaldırmaları hem de ilgi duydukları alanlarda yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor.
    Başlatılan çalışma kapsamında ilk etapta Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan 18 depremzede çocuk içim yüzme ve basketbol kurslarının açıldığını dile getiren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Baykal Karataş yaptığı açıklamada, kurslara katılan çocukların tamamına lisans çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. 
    'BEN DE HATAYLIYIM VE AİLEMDE DEPREMZEDE BİR AİLE'
    Kendi ailesinin de Hataylı olduğunu ve depremden etkilendiklerini belirten Karataş, "Rektörümüz Abdulhalik Karabulut başta olmak üzere Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı’nın öncülüğünde ‘Depremzede vatandaşlarımızın çocukları ile alakalı, onları bu psikolojiden nasıl uzaklaştırabiliriz?’ diye düşündük. Yapılan toplantının ardından çocuklarımızı sportif aktivitelerle daha çabuk hayata adapte edebiliriz diye düşündük. Bunun üzerine yüzme, basketbol, futbol, akıl ve zeka oyunları, hentbol gibi birçok sportif aktiviteyi bu kursların içerisine dahil ettik. Ardından şehrimizde, Ağrı ilimizde kalan depremzede ailelerimizin tercihine sunduk. Şu anda 18 çocuğumuz yeni açtığımız kurslarımıza başladı. Tabii bu çocuklarımız daha çok yüzme ve basketbolu seçtiler. Bugün de kurslarımız başladı. Bizler daha önceleri birçok sosyal etkinlik yaptık ama hiçbiri bunlar kadar anlamlı olmadı. Depremzede ailelerimizin çocuklarını sportif aktiviteler ile buluşturduk. Bununla ilgili birçok ilimizde buna benzer aktivitelerle depremzede ve depremden etkilenen vatandaşlarımız ve çocukları karşılanırsa daha iyi olacak diye düşünüyorum. Ayrıca biz bu çocuklarımızın lisanslarını çıkarıp ulusal ve uluslararası müsabakalarda mutlaka yarıştıracağız. Ayrıca şunu da söyleyeyim ben kendim de Hataylıyım ve ailemde depremzede. Bende bir depremzedeyim. Bu tip aktiviteyi kendi üniversitem yaptığı için gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.
    'HER ŞEYDEN ÇOK MEMNUNUZ'
    Üniversitede açılan basketbol kursuna katılan çocuklardan İbrahim Sağıroğlu da kurslarda yapılan aktivitelerden oldukça keyif aldıklarını söyleyerek, “Gaziantepliyim ama Hatay'da yaşıyoruz. Depremde evlerimiz hasar aldı. Ağrı'da Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdunda kalıyoruz. Burada açılan kurslardan basketbol kursuna yazıldım. Aslında benim futbol sevgm var ama yeterli sayıda öğrenci olmadığı için şu anda basketbolu tercih ettim. Burada hocalarımız sağ olsunlar bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Bütün her şeyi gösteriyorlar. Mutluyuz" dedi.
    Yüzme kursuna katılan çocuklardan 2'nci sınıf öğrencisi Ceren Nacar ise “Hatay Dörtyol'dan geldim. Uzun zamandır yüzmediğim için yüzmeyi unutmuştum. Ama burada tekrardan başladım. Arkadaşlarımla çok eğleniyoruz. Çok mutlu oluyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow