hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede çocuklara 8 atölyede etkinlik

    Depremzede çocuklara 8 atölyede etkinlik
    expand

    Depremzede çocuklara 8 atölyede etkinlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan DEMİR/AĞRI, (DHA)- AĞRI’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Yanındayım Projesi’ kapsamında aileleriyle kentte misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlikler düzenlendi. Sinema tiyatro gösterimi, müzik dinletisine katılan öğrenciler, resim, kodlama, deney, seramik, ahşap, müzik, rehberlik, akıl ve zeka oyunları atölyelerinde yeteneklerini keşfetmeye çalıştı.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra aileleriyle Ağrı'da misafir edilen 539 depremzede öğrenci için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Yanındayım Projesi' başlatıldı. Kaldıkları yurtlardan alınan öğrenciler, il merkezindeki okullarda oluşturulan 8 ayrı atölyede etkinliklere katıldı. Sinema, tiyatro gösterimi, müzik dinletisine katılan öğrenciler, resim, kodlama, deney, seramik, ahşap, müzik, rehberlik, akıl ve zeka oyunları atölyelerinde yeteneklerini keşfetmeye çalıştı. Öğretmenler ve akranları nezaretinde eğlence dolu bir gün geçiren depremzede çocuklar, daha sonra kaldıkları yurtlara bırakıldı.
    'YALNIZ OLMADIKLARINI HİSSETTİLER'
    Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, "Ağrı'ya gelen vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya gayret gösterdik. Bu süreçte ilimize gelen depremzede öğrencilerimizi tek tek tespit ettik, nakillerini gerçekleştirdik ve öğretmen ve okulları ile buluşmalarını sağladık. Bu süreçte öğrenci ve ailelerimizin tüm ihtiyaçlarını gidermeye gayret gösterdik. Öğrencilerimizin bütün ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılandı. Ayrıca öğrencilerimize ihtiyaç duydukları rehberlik amaçlı hem derslerde fayda sağlama adına hem de sosyal becerilerini kazanma adına çeşitli etkinlikler yaptık. Bir gün boyunca 539 öğrencimizi kapsayan 8 tane atölye kurarak etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz burada güzel ve verimli vakit geçiriyorlar. Hem yalnız olmadıklarını hissettiler hem de bir nebze de olsa öğrencilerimizin psikolojik olarak rahatlamasını ve diğer arkadaşlarıyla vakit geçirmelerini sağlamış olduk. Bundan sonra da öğrencilerimizin sürekli yanında olacağız" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow