hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sığırcık sürüsü, ineklerin gölgesinde yiyecek aradı

    Sığırcık sürüsü, ineklerin gölgesinde yiyecek aradı
    expand

    Sığırcık sürüsü, ineklerin gölgesinde yiyecek aradı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- KAVURUCU sıcaklarda yiyecek arayan sığırcık sürüsü, yaylada otlayan ineklerin gölgesinde beslenmeye çalıştı. İnekler nereye giderse onların gölgesinde ilerleyen kuşlar arazide yiyecek aradı.
    Ağrı- Van kara yolunun kenarında otlayan inek sürüsünün gölgesinde gezen sığırcıklar, yoldan geçenlerin ilgi odağı oldu. Ovaya yayılan onlarca ineğin gölgesinde gruplar halinde dolaşan sığırcıklar, yiyecek aradı.
    Çobanlık yapan Şakir Taner (25), kuşların gölge için öğleden sonra kayalıklar arasındaki yuvalarına gittiğini belirterek, "Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Dorukdibi köyünün sürüsünü otlatıyorum. Çok aşırı sıcaklarda sığırcık türü kuşlar, ineklerin gölgesinde yiyecek arar. İnekler nereye giderse onlarda onu takip eder. Eğer sürü yoksa sıcakların etkili olduğu öğleden sonra kuşların hepsi yuvasına gider ve güneş batana kadar orada dururlar. İneklerin gölgesinde gruplar halinde gezen kuşlar özellikle yoldan geçenlerin çok dikkatini çekiyor. Bazıları durup bunu izliyor ya da fotoğraf ve görüntüsünü çekiyor" diye konuştu.
    Gün boyu güneşin altında kaldıklarından sıcak havaların kendilerini de çok etkilediğini söyleyen Taner, "Sabah evden yanımıza buz gibi suyu alıp çıkarıyoruz. 2 saat sonra sıcak su oluyor. Yani gün boyu serin bir su içememenin özlemini çekiyoruz Hava gerçekten çok sıcak. Başımıza güneş geçmesin diye kafamızı poşuyla koruyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow