hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray Belediyesinden evde bakım hizmeti

    Aksaray Belediyesinden evde bakım hizmeti
    expand

    Aksaray Belediyesinden evde bakım hizmeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)- AKSARAY Belediyesi’nin yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik   'Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti'  projesi başlattı. 
    Sosyal belediyecilik hizmetlerinin en güzel örneklerinden birini sergileyen Aksaray Belediyesi, “Evde Temizlik ve Bakım Hizmeti” projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin temizlenmesinden alışverişlerinin yapılmasına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Aksaray’da ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 90 ailenin evlerine düzenli olarak 15 günde bir gidiyor. Evlerde başta ev içi temizlik olmak üzere, halı yıkama, cam silme, toz alma, mutfak temizliği gibi detaylı ev temizliği yapıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı asıl amaç edinen Aksaray Belediyesi ekipleri ailenin ihtiyaç durumuna göre alışverişini yapıyor ve sağlık problemi olan hastalar varsa bu hastaların durumlarını ilgili sağlık kuruluşlarına bildiriliyor.
    Belediyeciliğin sadece alt yapı yapmakla sınırlı olmadığını belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer, ''Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı, engelli ve yatalak vatandaşlarımızın kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Belediyecilik sadece alt yapı, binalar, yollar, parklar yapmak değil. Bunun yanında gönüller de yapmamız gerekiyor. Bir insanımızın dahi derdini hafifletiyorsak ne mutlu bize” dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow