hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aksaray Belediyesinden özel çocuklara kurs imkanı

    Aksaray Belediyesinden özel çocuklara kurs imkanı
    expand

    Aksaray Belediyesinden özel çocuklara kurs imkanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA)-  AKSARAY  Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, özel eğitime gereksinim duyan çocuklara yönelik mesleki ve beceri kursları düzenliyor. Koordinasyon Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan özel çocuklar, takı tasarım kursu ile el becerileri ve yeteneklerini keşfediyor.
    Özel çocukların sosyal ve toplumsal hayatta katılımlarını sağlamak, motivasyonlarını artırmak ve el becerisi kazandırmak için pek çok alanda çalışma yürüten Aksaray Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi, bu kez özel çocuklara yönelik mesleki ve beceri kursları düzenliyor. Özel çocuklara yönelik açılan kurslar arasında yer alan takı tasarım kursunda çeşitli yaş grubundaki bireylere eğitim veriliyor. Koordinasyon Merkezi binasında özel çocuklara kendi tasarımlarını yapma imkanın sunulduğu eğitimler, belli bir plan doğrultusunda gerçekleşiyor. Özel çocuklara verilen eğitimlerle çocukların grup çalışmasına olanak sağlanıyor. Bu sayede kursiyerlerin motivasyonları artıp sosyal hayatta katılımları daha kolay gerçekleşiyor.
    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, dezavantajlı bireylerin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, ''Engelli Koordinasyon Merkezimizde toplumumuzun bir parçası olan engelli ve özel bireylere yönelik çok yönlü çalışma gerçekleştiriyor. Koordinasyon merkezimiz aracılığı ile şehrimizde bulunan engelli kardeşlerimizin ihtiyacına cevap veriyoruz. Son olarak işitme engellilerle daha etkin iletişim kurulması için açtığımız işaret dili kursları yoğun ilgi gördü. Şimdide özel çocuklarımızın bilgi ve beceri kazanması için mesleki kurslar düzenliyoruz. Çalışmalarımız, toplumumuzun ihtiyaç ve beklentisine göre devam edecektir.''diye konuştu. 
    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow