hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ihlara Vadisi'nde 2023 genç Türk bayrağı açtı

    Ihlara Vadisinde 2023 genç Türk bayrağı açtı
    expand

    Ihlara Vadisi'nde 2023 genç Türk bayrağı açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/ AKSARAY, (DHA)- AKSARAY’da dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi'nde, 2023 gencin katılımıyla   Türk bayrağı açılarak yürüyüş yapıldı. 
    Aksaray Valiliği tarafından organizasyonu düzenlenen yürüyüş için  önce vadi girişinde 47 metre genişliğinde, 67 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Ardından etkinliği katılan 2023 genç 100 metrelik bayraklarla vadide yürüyüş gerçekleştirdi. 
    Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, "Türk bayrağımız o kadar büyük ki 3 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor ve 600 kilogram ağırlığında. Gençlerimiz güzelce dalgalandırdılar ve usulüne uygunca katladılar. Birazdan 100 metrelik bayraklarla Ihlara Vadisi'ne ineceğiz. Orada yürüyüşümüzü yaptıktan sonra bayrak şiirini hep bir ağızdan okuyacağız. Programımız Selime Katedralinde gençlerle kahvaltı yaptıktan sonra bitecek. Gençlerimiz her konuda bizden daha ileride. Bizler de gençlerle aynı hizada olmamız gerekiyor. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon yaptık.'' dedi. (DHA)
    ​FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow