hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Teknofest 2023 Türksat 8. Model Uydu Yarışması Finali Aksaray'da

    Teknofest 2023 Türksat 8. Model Uydu Yarışması Finali Aksarayda
    expand

    Teknofest 2023 Türksat 8. Model Uydu Yarışması Finali Aksaray'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY,(DHA) TEKNOFEST 2023 Türksat 8. Model Uydu Yarışmasının Final etabı Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleştirildi. 100’ün üzerinde takımın ilk başvuruyu yaptığı yarışmada finale kalan 15 üniversite takımı yarışıyor.
    Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile  Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan beraberindeki heyetle birlikte yarışmaya katılan takımları ziyaret ederek bilgi aldı.  
    Yarışma hakkında bilgi veren Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok şunları söyledi:
    ''Son üç yıldır model uydu yarışmalarının final etaplarını Aksaray Tuz Gölü’nde gerçekleştiriyoruz. Final etabı için 15 üniversite takımının yarışıyor. Şu ana kadar 10 takım uçuşunu tamamladı. Önümüzde 5 uçuş kaldı. Gerekli değerlendirmemizi, puanlamalarımız yapacağız. İnşallah bu hafta sonu TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanımız elinden birinci, ikinci, üçüncü olan takımlarımız ödüllerini alacak. Biz bu yarışmayı 8 yıldır  düzenliyoruz. Bu sene 100’ün üzerinde takım ilk başvuruyu yaptı. Model uydu yarışmasında biz aşama, aşama  ilerliyoruz. Bir uydunun tasarımı, daha sonraki kritik tasarım aşaması, daha sonra uçuş testleri ile birlikte en son bugünkü uçuş aşamasına geliyoruz. O yüzden en az 6 ay süren bir yarışmadan bahsediyoruz. Üniversite öğrencilerini bu  6 ay önce biz mentollerimiz tarafından eğitilerek gerekli yönlendirmelerde bulunarak aslında yardımcı olarak devam  ediyoruz. Böylece aslında bir uydunun tasarımından üretimine, testine, uçuna kadar hangi aşamalardan geçtiğini öğrencimizin öğrenmesini sağlıyoruz.”(DHA)
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow