hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya’da Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosu tanıtıldı

    Amasya’da Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosu tanıtıldı
    expand

    Amasya’da Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosu tanıtıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA'da “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” dolayısıyla trafik güvenliği konusunda halkı bilinçlendirmek için çalışma başlatıldı.

    Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Kurulan simülasyon aracı ile vatandaşlara emniyet kemerinin önemi vurgulandı. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Amasya İl Jandarma Komutanı Albay Ayhan Aygün de meydanda kurulan bilgilendirme standını ziyaret edip, kurulan simülasyon aracında emniyet kemeri takıldığında ve takılmadığında neler yaşanabileceğini vatandaşlarla birlikte izledi.

    'BİZ BU YOLDA HERKESE GÜVENİYORUZ'

    Trafik Haftasını kutlayan Vali Mustafa Masatlı, “Bugün burada karayolu trafik güvenliği ile ilgili çalışan kamu kurum ve kuruluşlarımızın stantları kuruldu. Bu stantlarda öncelikli olarak Karayolu Trafik Güvenliğinin sağlanması bakımından arkadaşlarımızın hem araç, gereç ve ekipman bakımından hem de yapmış oldukları uygulamalarla ilgili sunumlar yapıldı. Ülkemizin en önemli konularından bir tanesi de karayolu trafik güvenliği. Ancak bu şekilde devlet, devletin kurumları diğer taraftan sürücüler, diğer taraftan da yayaların ortak olarak kurallara uymasıyla ve kuralları uygulamasıyla birlikte inşallah hem can kayıplarımızı hem insanla ilgili yaralamalı kazalarımızı hem de maddi hasarlı kazalarımızı en aza indirgeyeceğiz. Bu seneki mottomuz da 'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz.' Yani bunu her bakımdan yorumlayabiliriz. Kurallar bakımından, yayalar bakımından, sürücüler bakımından. Biz bu yolda herkese güveniyoruz” dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow