hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya Üniversitesi'nde uzaktan eğitim sürecek

    Amasya Üniversitesinde uzaktan eğitim sürecek
    expand

    Amasya Üniversitesi'nde uzaktan eğitim sürecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan HARMANCI/AMASYA,(DHA) - AMASYA Üniversitesi’nde koronavirüs nedeniyle yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan, uzaktan öğretim yoluyla verilmesi kararlaştırıldı.

    Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan senkron (eş zamanlı) veya asenkron (eş zamansız) şekilde uzaktan yürütülebilmesi için, 18.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, 2019-2020 akademik yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak üzere; tüm derslerin teorik kısımlarının 23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan öğretim yoluyla verilmesi kararlaştırıldı.

    Bu doğrultuda, bütün derslerin uzaktan öğretim yoluyla verilebilmesi için Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı başkanlığında üniversite yönetimi ile tüm birim yöneticileriyle koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda, bütün fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitülere bağlı programlar kapsamında derslerin uzaktan öğretim yoluyla sunulması kararlaştırıldı. Buna bağlı olarak, 23 Mart 2020 itibariyle Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) koordinatörlüğünde dersler uzaktan öğretim yoluyla sunulacak.

    Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, YÖK kararına göre Amasya Üniversitesi’nin uzaktan öğretim yoluyla eğitim-öğretime kesintisiz devam edeceğini ve sürecin UZEM koordinatörlüğünde başarıyla yürütüleceğine inandığını söyledi.

    UZEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Volkan Kukul ise, Amasya UZEM’in derslerin uzaktan öğretim yoluyla sürdürülmesi için gerekli teknolojik ve idari altyapıya sahip olduğunu ve bütün birimlerde belirlenen koordinatörler ile UZEM personelinin süreci sorunsuz şekilde yürütüleceğini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow