hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya Valisi Masatlı : Amacımız yeni iş imkanları oluşturulmasına katkı sunmak

    Amasya Valisi Masatlı :  Amacımız yeni iş imkanları oluşturulmasına katkı sunmak
    expand

    Amasya Valisi Masatlı : Amacımız yeni iş imkanları oluşturulmasına katkı sunmak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valisi Mustafa Masatlı, 2022 Yılı Turizm İşletmelerinin Modernizasyonu Finansman Desteği ve 2022 Yılı İhracata Gençlik Aşısı Faizsiz Kredi Desteği Programları kapsamında desteklenecek proje sahipleriyle sözleşme imza törenine katıldı. 

    İmza törenine Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, proje sahipleri katıldı.

    Hedeflerinin TR83 bölgesinde ihracat değerinin artırılması ve ürün yerlileştirmeye yönelik projelerin hayata geçirilmesi ile dış ticaret alanında yeni iş imkanları oluşturulmasına da katkı vermek olduğunu belirten Vali Mustafa Masatlı, “Kalkınma Ajansları çok geniş bir yelpazede, sanayiden tarıma; turizmden sağlığa; sosyal hizmetlerden çevre ve şehirciliğe kadar bütün yatırım konularına ilişkin proje fikirlerinin tartışıldığı, desteklendiği, bu konularda ilgili tarafların bir araya getirildiği bir ara yüz olarak önemli rol üstleniyor. Bu faaliyetler içerisinde kamuoyu tarafından en çok bilineni ise kalkınma ajansları tarafından projelere sağlanan mali destek programlarıdır. Bölge illerimizde 14 yıldır proje geliştirme, destekleme ve izleme faaliyetlerini yürüten OKA da bu dönem zarfında 1000’in üzerinde projenin hayata geçirilmesine destek vermiştir. Bugün bu çerçevede değerlendirme süreçleri tamamlanan 12 milyon TL bütçeli 2022 Yılı Turizm İşletmelerinin Modernizasyonu Finansman Desteği Programı ile 20 milyon TL bütçeli 2022 Yılı İhracata Gençlik Aşısı Faizsiz Kredi Desteği Programı kapsamında desteklenecek proje sahipleri ile sözleşme imzalayacağız. Bölgemizdeki konaklama tesislerinin modernizasyonu ve dijital teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması ile rekabet güçlerinin artırılması amacıyla projelere finansman desteği vereceğiz. Ayrıca, TR83 Bölgesinde ihracat değerinin artırılması ve ürün yerlileştirmeye yönelik projelerin hayata geçirilmesi ile dış ticaret alanında yeni iş imkânları oluşturulmasına da katkı vermeyi hedefliyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow