hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amasya’da depremzedeler için sosyal market

    Amasya’da depremzedeler için sosyal market
    expand

    Amasya’da depremzedeler için sosyal market

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - TÜRKİYE'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardım seferberliğinin sürdüğü Amasya’da, deprem bölgesinden gelen vatandaşlar için valilik öncülüğünde Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde KYK Amasya Sultan Beyazıd Yurdunda sosyal market oluşturuldu.

    Yurtta kalan depremzedeler için kurum kuruluş ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla oluşturulan markette yiyecek,,kıyafet ve kişisel bakım ürünlerine kadar her şey ücretsiz depremzedelerin hizmetine sunuluyor.

    Ayrıca Sultan Beyazıd Yurdunda kalan depremzede çocuklar için oyun ve etkinlik sınıfı oluşturularak gönüllü öğretmenler eğitim ve psiko destek de veriliyor. Depremzede vatandaşlar için yurt binasında bir hekim, bir sağlık memuru ve bir hemşireden oluşan ekip ile sağlık hizmeti de veriyor.

    AMASYA HALKINA MİNNETARIZ

    Kahramanmaraş’tan Amasya’ya gelen Hacı Murat Büyüktopçu, “Burada bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Sözün bittiği yer. İnşallah memleketimiz bir an önce ayağa kalkar da geri döneriz. Buradaki insanlar çok iyi, hepsinden Allah razı olsun. Giyim, yiyecek, içecek, terlik, şampuan, diş macunu yani aklınıza ne gelirse, bir evde kullanılması gereken ne varsa hepsi burada mevcut” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow