hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali, '12 Öfkeli' ile başladı

    13ncü Uluslararası Tiyatro Festivali, 12 Öfkeli ile başladı
    expand

    13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali, '12 Öfkeli' ile başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DEVLET Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 13'üncüsünü düzenlenen, 'Devlet Tiyatroları Antalya 13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali' '12 Öfkeli' ile start aldı. Festivale sanat severlerin ilgisi yoğun oldu.

    Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği '12 Öfkeli' adlı oyun ile başlayan festivalin açılışına Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Muratpaşa İlçe Kaymakamı Orhan Burhan, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zorluoğlu, Sahil Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanı Kd. Alb. Engin Kuntay, Sahil Güvenlik Okul Komutanı Kd. Alb. Tarkan Düzgünçınar'da katıldı.

    PERDEYİ ÖFKELİLER AÇTI

    Festivalin perdesini Reginald Rose'nin yazdığı, Ş. Necati Şahin'in Türkçe'ye çevirdiği, rejisörlüğünü M. Akif Yeşikaya'nın üstlendiği, dekor tasarımını Efter Tunç'un, kostüm tasarımını Özlem Karabay'ın, ışık tasarımını Yakup Çartık'ın, müziklerini de Arın Aykut'un hazırladığı '12 Öfkeli' adlı eser, büyük bir ilgi ve dikkatle izlendi. Tiyatro oyuncuları ayakta alkışlandı.

    BİR ÇOK ÜLKEDEN KATILIM

    Festivale Türkiye'den Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Bursa, Erzurum devlet tiyatroları ile Romanya'dan Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu, Kazakistan'dan Kazak Devlet Akademik Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Yunanistan'dan Art Vouveau Tiyatrosu ve Küba'dan Ecos Company Tiyatrosu katıldı.

    ÇOCUKLARA SANAT EĞİTİMİ

    11 gün sürecek festivalde ayrıca Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) üyesi Durmuş Benli de Karagöz- Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı Atölyesi'nde, Gökçesu Ulukut ile Selge Ezgi Zından da Kukla Yapım Atölyesi'nde 6-12 yaş arası sanatsever çocuklara eğitim verecek. Çocuklara tiyatro ve kuklayı sevdirmeyi amaçlayan etkinlikler 20-21 Mayıs günleri saat 14.00'te Haşim İşcan Fuayesi'nde yapılacak.

    TEPEŞİR DAİRESİ-TAKMA KAFANA

    İki ayrı salonda izlenen festival, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Kafkas Tebeşir Dairesi', Romanya Craiova Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu'nun 'Takma Kafana' adlı eserleriyle son bulacak.

    SAHNELENECEK OYUNLAR

    Antalya 13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali boyunca sahnelenecek oyunlar ise şöyle;

    Karagöz (Kazak Devlet Tiyatrosu)- (18 Mayıs)

    Şerbet Hanımın Deli Aşkları (İzmir)- (18-19 Mayıs)

    Ana-Dolu (Erzurum Devlet Tiyatrosu)- (19-20 Mayıs)

    Othello (Bursa Devlet Tiyatrosu)- (20-21 Mayıs)

    Ay'daki ilk çift (Yunanistan)- (21-22 Mayıs)

    Scapın'in Dolapları (Van)- (22-23 Mayıs)

    Bernarda, Hayır! (Küba)- (23-24 Mayıs)

    Kafkas Tebeşir Dairesi (İstanbul)- (25-26 Mayıs)

    Takma Kafana (Romanya)- (25-26 Mayıs)

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow