hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altındağ Belediyesi, 'Belediyeler Kongresi ve Sergisi'nde

    Altındağ Belediyesi, Belediyeler Kongresi ve Sergisinde
    expand

    Altındağ Belediyesi, 'Belediyeler Kongresi ve Sergisi'nde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ALTINDAĞ Belediyesi, 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde yerini aldı. Etkinlikte stant açan Altındağ Belediyesi, ziyaretçilerin sanal gerçeklik gözlüğü ile Ankara Kalesi’nden kuşbakışı Ankara manzarası izlemesini sağladı.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi' düzenlendi. Altındağ Belediyesi de, 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde yerini aldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, etkinliğin ilk gününde Altındağ Belediyesi standına katılarak, ziyaretçilerle yakından ilgilendi. 31 ülkeden 110 yabancı misafirin katıldığı etkinlikte stant açan Altındağ Belediyesi, akıllı belediyecilik uygulamalarını ziyaretçilerle paylaştı. Ziyaretçilerin sanal gerçeklik gözlüğü ile Ankara Kalesi’nden kuşbakışı Ankara manzarası izlemesini sağlayan Altındağ Belediyesi, bu uygulama ile büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, kuşbakışı Ankara manzarası izlemekten büyük keyif aldı.
    'ETKİNLİĞİ HERKESİN ZİYARET ETMESİNİ ÖNERİYORUM'
    Altındağ Belediyesi’nin böylesine önemli bir etkinlikte yer almasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Asım Balcı, şunları kaydetti:
    "Bu kongrede, akıllı şehir teknoloji uygulamalarının yaygınlaştırılması ve belediyelerde hizmet sunum standartlarının yükseltilmesi amaçlanıyor. Belediyelerin ulaşım, trafik, içme suyu, aydınlatma ve elektronik ödeme gibi hizmetlerde, akıllı dijital teknolojileri kullanarak, şehirlerin yönetimi ve vatandaşın hayatının kolaylaştırılması konusunda ne gibi çalışmalar yaptığı gözler önüne seriliyor. Biz de teknolojiyi yakından takip eden, yerinde ve doğru amaçlar için kullanan bir belediye olarak bu etkinlikte yerimizi aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın önemini sık sık ifade ettiği bu konuya, bizler de gereken önemi gösteriyoruz. Belediyeler, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, girişimciler, firmalar ve dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getiren bu etkinliği herkesin ziyaret etmesini öneriyorum."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow