hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nden açık havada nikah

    Büyükşehir Belediyesinden açık havada nikah
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nden açık havada nikah

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi, normalleşme süreciyle birlikte evlenmek isteyen çiftlerin nikâhlarını sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak, açık havada ve maskeli olarak kıyıyor.
    Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından İç İşleri Bakanlığı'nın 'Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler' başlıklı genelgesi doğrultusunda 15 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacak yeni kararlar aldı. Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü'ne ait Gençlik Parkı'nda bulunan binanın bahçesinde açık havada kıyılan nikâhlara, nikah memuru, gelin, damat ve nikah şahitleri sosyal mesafe kurallarına uyarak katılıyor. Gelin ve damadın birer metrelik mesafeyi koruduğu nikahta, evlilik cüzdanları dezenfekte edilerek takdim ediliyor.
    ÇİFTLER MAĞDUR EDİLMİYOR
    Koronovirüs tedbirleri kapsamında uzunca bir süre düğün salonlarının kapatılması sonucunda düğün yapamayan çiftler, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde oda nikahı ile dünya evine girmek için başvuruda bulunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca iptal edilen nikahların ücretlerini geri iade ederek, çiftlerin mağdur olmalarının da önüne geçiyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow