hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükşehir Belediyesi'nden kız çocuklarının okumasına destek

    Büyükşehir Belediyesinden kız çocuklarının okumasına destek
    expand

    Büyükşehir Belediyesi'nden kız çocuklarının okumasına destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğinde başlatılan 'Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi' ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı içerisinde yaklaşık 150 kız çocuğunun okula başlaması sağlanacak.
    Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR iş birliğindeki projeyle ekonomik durumları yetersiz olan ailelerin okula devam edemeyen 10-17 yaş aralığındaki 100 mülteci ve 50 Türk vatandaşı olan kız çocuğunun okullaştırılması ve okula devamlarının desteklenmesi, sosyal aktivitelerle kız çocuklarının kaynaştırılması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi yetkilileri, çocuk yaşta evliliklerin kız çocuklarının psiko-sosyal etkilerin yanı sıra kişilik-kimlik gelişimlerinin olumsuz etkilendiğine, kişisel özgürlüklerini kaybettiklerine, sosyal aktivitelerde sınırlılık ve içe kapanma sorunlarıyla karşılaştıklarına, toplumsal faaliyetlerde özgüven eksikliği yaşadıklarına dikkat çekerek, kız çocuklarının eğitim ve gelişim fırsatlarının ellerinden alındığını ifade etti.
    OKULA GİDEMEYEN ÇOCUKLARIN EVİ ZİYARET EDİLİYOR
    Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kültürel ve ekonomik sebeplerle okula gidemeyen kız çocuklarının bulunduğu evleri ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde ailelere kız çocuklarıyla ilgili çeşitli sorular sorularak, okula kayıt olabilmeleri için gerekli evraklar alınarak, okullaştırma işlemi başlatılıyor. Son olarak Iraklı Türkmen ailelerinden 36 yaşındaki 7 çocuk annesi Zoori Mohammed Abdulrahman'ın evini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okula gidemeyen 1 kız çocuğu için girişimde bulundu. Anne Zoori Mohammed Abdulrahman, kızının okula yazılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne desteğinden dolayı teşekkür etti.
    İŞSİZ OLANLAR İŞKUR'A YÖNLENDİRİLİYOR
    Büyükşehir Belediyesi, kız çocuklarının okullaştırılmasının yanı sıra ailelere de mesleki eğitim desteği veriyor. Mülteci ve Türk anneler, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Uluslararası Mesleki Eğitim Merkezi'nde (UMEM) mesleki eğitim alıyor. Proje kapsamında bu yıl 25 babaya da eş ve çocuklarına karşı davranış biçimleri konusunda eğitim verilerek, işsiz olanlar İŞKUR'a yönlendiriliyor. Anneler kadar kız çocukları ayrıca, Toplumsal ve Cinsiyet Eşitliği, Kadına Yönelik Şiddet, Çocuk Yaşta Evlilikler, Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı, Kadınlar ve Çalışma Yasal Hakları, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mekanizmaları hakkında eğitim alırken, mültecilere hizmet veren kurum ve kuruluşlar konusunda da detaylı bilgilendiriliyorlar. Farkındalık amaçlı eğitimlerle ön yargıları kırarak, doğru bir bakış açısı kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi ve UNHCR, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek de aileleri kaynaştırıyor.

    FOTORĞAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow