hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankaya'da 'koronavirüs' semineri

    Çankayada koronavirüs semineri
    expand

    Çankaya'da 'koronavirüs' semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs hakkında kreşlerde ve baharevlerinde virüstün korunma yollarına ilişkin seminer düzenliyor.
    Çankaya Belediyesi, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsten korunmaya karşı birimlerinde seminer düzenliyor. Çankaya Belediyesi'nin özel sağlık kuruluşlarında indirim sağlayan Sağlık Kart protokolü imzaladığı Özkaya Tıp Merkezinden Murat Ergin, Ata Gündüz Bakımevinde öğretmenlere ve velilere bulaşıcı hastalıklar konusunda alınması gereken tedbirleri aktardı. Çankaya Hastanesi Uzman Doktor Ayfer Aydoğdu Kızılay ise, Esat Baharevinde virüslerden en çok etkilenebilecek ileri yaştaki vatandaşlara korunma yollarını anlattı. Çankaya Belediyesi sağlıkçılarının sürdürdüğü bilgilendirme toplantıları kapsamında 100'üncü yıl ve Sokullu Baharevinde de bağışıklık sistemi zayıf, ileri yaş kişilerin ve kronik hastalığı olanların virüsten çok daha çabuk etkilenebileceği paylaşıldı.
    'GIDALARIN İYİ PİŞİRİLMESİ GEREKİYOR'
    İnsandan insana öksürük, aksırık, öpüşme ve el sıkışma sonucunda damlacık enfeksiyonu yoluyla bulaştığı düşünülen koronavirüsün yol açtığı salgının belirtilerini baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, ateş olarak sıralayan uzmanlar, istirahat etmenin, dengeli beslenmenin, bol sıvı tüketmenin önemine değindi. Uzmanlar ayrıca et, yumurta ve hayvansal gıdaların iyi pişirilmesi gerektiğinin üzerinde durdu. Öte yandan uzmanlar, enfekte kişilerle yakın temastan kaçınılması, dokundukları çevreyi dezenfekte edilmesi, ellerin sık sık yıkanması, kalabalık ortamlara girilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow