hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankayalı gençlere YKS öncesi 'akıllı sınav'

    Çankayalı gençlere YKS öncesi akıllı sınav
    expand

    Çankayalı gençlere YKS öncesi 'akıllı sınav'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi gençlere online 'Akıllı Sınav' uygulaması yapacak.
    Çankayalı gençler, TYT ve AYT olmak üzere yapılacak iki sınava ya da tek sınava ücretsiz başvuru yapabilecek. Online sınava katılmak isteyen Çankayalı gençler, akillisinav@cankaya.bel.tr e-posta adresine ad, soyad, TC kimlik numarası, ikamet adresi ve e-posta adresi ile başvuruda bulunabilecek. TYT sınavı 30 Mayıs 2020 cumartesi 09.00-22.00, AYT sınavı 31 Mayıs 2020 Pazar 09.00-22.00 saatleri arasında yapılacak. Öğrencilerin bu saat dilimlerinde istedikleri saatte girebilecekleri sınavın sonuçları 1 Haziran 2020'de duyurulacak.
    'SINAV YKS SÜRECİNDE YOL GÖSTERİCİ OLACAK'
    Gençlerin bu süreçte kendilerine gerçek YKS formatında deneme sınavı imkanı sunma amacı taşıdıklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Akıllı Sınav ile YKS sınavına evlerinde hazırlanan gençlerimize online sınav desteği veriyoruz. Bu zor dönemde, evde kalarak eğitim ve öğretime devam ettiklerini biliyor ve sürecin zorluklarını gözlemliyoruz. Akıllı Sınav, gerçek YKS formatında Karacan eğitim kurumu olacak, değerlendirme sonucunda gençlerimiz hangi konularda yeterli hangi konularda eksik olduklarını görecekler. Online deneme sınavı sonunda gençlerimiz performanslarını ve akranları arasında yerini görme imkânı bulacak. Bu deneme sınavıyla ortaya çıkacak verileri uzmanlar kapsamlı bir şekilde tek tek yorumlayarak öğrencilerle paylaşacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow