hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kadın Yönetmenler Festivali' başlıyor

    Kadın Yönetmenler Festivali başlıyor
    expand

    'Kadın Yönetmenler Festivali' başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi, 'Kadın Yönetmenler Festivali' düzenliyor. 18 Ocak'ta Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde başlayacak festival, 22 Ocak'a kadar sürecek.
    Çankaya Belediyesi, kadın yönetmenlerin seslerini filmleriyle duyurabilmeleri amacıyla 'Kadın Yönetmenler Festivali' düzenliyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali 18-22 Ocak 2020 tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sinemaseverlerle buluşacak. Farklı geçmişlerden, deneyimlerden ve kariyerlerden amatör ya da profesyonel kadın yönetmenlere sanatlarını ve kendi anlatım dillerini, meselelerini, çözümlerini sunmaları için bir forum alanı oluşturmayı hedefleyen festival kapsamında, söyleşiler, atölyeler, seyircilerle yönetmenleri bir araya getirecek etkinlikler de yer alacak.
    18 Ocak 2019 günü saat 17.00'de Yönetmen Gülten Taranç'ın Kadın Yönetmenler Belgeseli gösterimiyle başlayacak festivalde, Meral Okay Özel Ödülünü Yönetmen Biket İlhan alacak. Senaryo Yazım Özendirme Ödül töreniyle devam edecek gecede, Sanatçı Ahu Sağlam konser verecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow