hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Onur Ödülleri' sahiplerini buldu

    Onur Ödülleri sahiplerini buldu
    expand

    'Onur Ödülleri' sahiplerini buldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- DÜNYA Kitle İletişimi Araştırma Vakfı (DKİV) tarafından düzenlenen, 30'uncu Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'Onur Ödülleri' sahiplerini buldu.
    Sunuculuğunu Şenay Gürler ve Ünsal Ünlü'nün yaptığı törene, sanatçıların yanı sıra TBMM Başkanvekili Levent Gök, Milletvekili Mithat Sancar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat da katıldı. 'Aziz Nesin Emek Ödülü'ne değer görülen Kadir İnanır festival heykelciğini DKİV Başkanı İrfan Demirkol'un elinden aldı. Kadir İnanır, Aziz Nesin'le ilgili anılarını aktardıktan sonra demokratik bir ülkede yaşanılması için düşünen, konuşan, cesur ve aydın insanlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 'Sanat Çınarı Ödülü'nü Vecdi Sayar'ın elinden alan Başkentli yazar Nazlı Eray ise, onur duyduğunu ifade ederek, ödüle layık olmaya çalışacağını söyledi. 'Kitle İletişim Ödülü'ne layık görülen Gülse Birsel de, set çalışmaları yoğunluğundan katılamadığı törene bir video kaydı göndererek katılımcıları selamlayıp teşekkür etti.
    Festivale katkılarından dolayı teşekkür plaketini Gazeteci Şükrü Küçükşahin'in elinden alan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Dünya Kitle İletişimi ve Araştırma Vakfı'nı 30 yıllık özveriyle Başkentin en eski kültür sanat festivalini yaşatmaya çalıştıkları için kutladı. Taşdelen, festivalin her yıl Ankara’ya baharı getirdiğine dikkat çekerek, "Sanata verdiğimiz desteğe devam edeceğiz. Ankara'da daha fazla kültür ve sanat olacak. Hasretini çektiğimiz Ankara'ya kavuşacağız" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow