hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölbaşı Belediyesi'nden 'Yaşamını Kaybeden Kadınlar' fotoğraf sergisi

    Gölbaşı Belediyesinden Yaşamını Kaybeden Kadınlar fotoğraf sergisi
    expand

    Gölbaşı Belediyesi'nden 'Yaşamını Kaybeden Kadınlar' fotoğraf sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DEMİR/ANKARA, (DHA)- GÖLBAŞI Belediyesi'nde, Mavi Kapı Derneği ile iş birliğinde  '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında ‘Yaşamını Kaybeden Kadınlar’ fotoğraf sergisi düzenledi.
    Gölbaşı Belediyesi önünde gerçekleşen etkinliğe, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt ile belediye çalışanları katıldı. Sergide şiddet mağduru 30 kadının fotoğrafına yer verildi. Hayatını kaybeden Ayşe Tuba Arslan, Ayşa Nazlı Kınacı, Başak Cengiz, Bensu Narlı, Cennet Tuğba Tokbaş, Ceren Damar, Ceren Özdemir, Duygu Delen, Ebru Erdem, Ebru Gürcan, Emine Bulut, Esra Hankulu, Esra Yıldız, Fatime Gül Özyer, Fatma Mavi, Gamze Açer, Hanife Demirci, Hatice Büşra Çetinkaya, Melike Can, Mervenur Polat, Neslihan Kaya, Nurgül Altıntaş, Pınar Gültekin, Selime Pişkin, Sena Altan, Sezen Ünlü, Şebnem Şirin, Şeyda Yılmaz, Şule Çet, Yağmur Tayhan fotoğraflarla bir kez daha anıldı.
    'HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ'
    Sergi açılışında konuşan Başkan Şimşek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyanın dört bir yanında görülen kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve dünyadaki bütün kadınların haklarını güvenceye almak için ilan edilmiş bir gün olduğunu söyleyerek, "Temennimiz o ki kadınlara karşı şiddet tüm dünyada son bulsun ve böyle bir güne hiç ihtiyaç olmasın. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, seven ve hayatımızın her alanında bizlerin yanında olan kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Kadınlarımıza karşı yapılan her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu belirtmek ister, şiddet gören kadınlarımızın yalnız oldukları düşüncesine kapanmamalarını ve şiddetin her türlüsüne karşı sessiz kalmamalarını rica ederim" ifadelerini kullandı.
    Mavi Kapı Derneği Başkanı Ozan Canyurt ise, "Bizim için 'Mavi Kapı' sosyal barışı teşvik eder ve kadınlar, çocuklar ve erkekler için umutlu bir geleceğe yol açmak için erkekler olarak bağlılığımızı yansıtmaktadır. Kadınların desteğini mutlaka alacağımız bu yolda ‘erkeğin halinden erkek anlar’ diyoruz ve sorunların çözümünde erkeklerin rol almasını hedefliyoruz" dedi.
    Sergi, şiddet görerek hayatını kaybeden kadınların resimlerine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow