hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da süs tavukları yarışacak

    Ankarada süs tavukları yarışacak
    expand

    Ankara'da süs tavukları yarışacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI (Ankara), (DHA)- ANKARA'da, Başkent 1'inci Kümes Hayvanları Gösterisi'nde 30 ırktan 150'den fazla süs tavuğu ve horozu güzellik yarışmasında podyuma çıkacak.
    Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu ile Ankara Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanlar Derneği'nin Altınpark Expo Center'da düzenleyeceği etkinlik,  17- 18 Eylül'de ziyarete açılacak. Etkinliğe, Ankara'dan 30 farklı ırk ve 150'den fazla süs tavuğu katılacak. Etkinlik kapsamında en iyi horoz, en iyi tavuk gibi çeşitli dallarda ödüller verilecek. Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Federasyonu Başkanı Özcan Çetin, etkinliğe tüm Ankaralıları davet ederek, "Zamanı olan insanların, emeklilerin, gençlerin veya çocukların bahçesinde meşgul olurken eğleneceği bir uğraş olan süs tavuğu yetiştiriciliği, son yıllarda süratle gelişmekte ve büyümektedir. Hedefimiz uluslararası seviyede organizasyonlar yapmak ve uluslararası seviyede hayvanlar yetiştirmek" dedi.
    Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Emin Gökgöz de "Böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaymak bizi onurlandırdı. Bu güzel organizasyona tüm Ankaralıları davet ediyorum" ifadesini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow