hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gölbaşı Belediyesi, turizm danışma bürosu binasını üniversiteye tahsis etti

    Gölbaşı Belediyesi, turizm danışma bürosu binasını üniversiteye tahsis etti
    expand

    Gölbaşı Belediyesi, turizm danışma bürosu binasını üniversiteye tahsis etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DEMİR/ANKARA, (DHA)- GÖLBAŞI Belediyesi, turizm danışma bürosu olarak kullanılan binayı, Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletilmesi ve kullanılması amacıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne tahsis etti.
    Gölbaşı Gaziosmanpaşa Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde bulunan ve turizm danışma bürosu olarak kullanılan bina, Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'nin işletilmesi ve kullanılması amacıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne tahsis edildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile bir araya gelerek protokole imza attı. Programda Rektör Yardımcısı Orhan Kurtoğlu, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bölümü Başkanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkanı M. Öcal Oğuz, 25 ve 26'ncı Dönem Milletvekili ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Ruhi Ersoy ile Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan da yer aldı. Başkan Şimşek, "Amacımız, Gölbaşı'mızın kültürel değerlerini turizme kazandırmak ve bununla ilgili çalışmalar yapmak. Katkıları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak her zaman yanımızda oldunuz ve her projemizde yanımızda yer alıyorsunuz" dedi.
    Rektör Yusuf Tekin ise, "Biz sosyal bilimler temalı üniversite olarak, içinde bulunduğumuz topluma her açıdan hizmet edinmeyi kendine ülkü edinmiş bir üniversiteyiz. Bu birikimimizi uygulayıcılarımız ile paylaşmak en büyük temennimiz. Öğrenci yoğunluğumuz olan Gölbaşı'nın, pandemi sonrasında hareket kazanacağını düşünüyoruz. Bu anlamda Gölbaşı Belediyesi ile güzel bir iş birliğine geçtik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Protokol sonrası sahil park müze alanını gezen heyet, yapılacak diğer projeler hususunda fikir alışverişinde bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow