hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalecik Belediyesi'nden yaşlılara un, makarna ve ekmek desteği

    Kalecik Belediyesinden yaşlılara un, makarna ve ekmek desteği
    expand

    Kalecik Belediyesi'nden yaşlılara un, makarna ve ekmek desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA’nın Kalecik ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü vatandaşların un, makarna ve ekmek ihtiyaçları belediye ekipleri tarafından sağlanıyor.
    Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yaşlıların sokağa çıkması kısıtlanırken, Kalecik Belediyesi 60 yaş üstü vatandaşlara destek çalışması başlattı. Kalecik Belediyesi ekipleri, sokağa çıkmamaları gereken 60 yaş üstü vatandaşların evlerine Kalecik Belediyesi'ne ait KALBE Un Fabrikası'nda üretilen un ile birlikte makarna ve ekmek götürerek, onları yalnız bırakmadıklarını gösterdi. Ayrıca yaşlı vatandaşlar, her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri için belediye ekiplerini arayarak yardım talep edebilecek.
    TÜM İLÇE DEZENFEKTE EDİLİYOR
    Öte yandan Kalecik Belediyesi ekipleri tarafından, vatandaşların yoğun kullandığı bölgelerde dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriyor. İlçe de ilaçlama çalışmaları periyodik olarak devam ederken, vatandaşların sıklıkla kullandığı toplu taşıma araçları, pazar yerleri, cadde ve sokakları belediye tarafından oluşturulan özel dezenfekte ekibi ile sterilize ediliyor.
    Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, koronavirüse yönelik alınan tedbirler kapsamında ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti. Başkan Kalkan, toplu yaşam merkezleri olan ilçedeki bütün kamu kurumlarının, toplu ulaşım araçlarının, durakların, bankamatiklerin, park ve bahçelerin, bankların, camilerin ve vatandaşların günlük yaşam içerisinde bulunduğu her ortamın aralıksız temizleneceğini kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow