hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kunduz Ormanları kadınlara emanet

    Kunduz Ormanları kadınlara emanet
    expand

    Kunduz Ormanları kadınlara emanet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- SAMSUN'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Kunduz Ormanları'nda Dünya Kadınlar Günü nedeniyle orman işinde çalışan kadınları ziyaret eden Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, çalışan kadınların gününü kutlayarak, yılın kadınını seçti.
    Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, orman işinde 300 kadının istihdam edildiği belirtildi. Kadınların hızar kullanma, tomruk soyma, araç yükleme, fidan üretme ve dikme işlerinde çalıştığı, 25 kadının mesleki yeterlilik belgesi aldığı, diğer kadınların sınava girdikleri ve belge almaya hak kazandıkları bildirildi. Yılın kadını seçilen Sofular Mahallesi'nden Nermin Doğan, orman işinin kadınlar için ağır bir iş olmadığını, ormanda aile bütçesine katkıda bulunma ve üretim yapmanın yanı sıra kadın olarak her işin üstesinden gelebileceklerini ve çalışmaktan memnun olduğunu belirtti. Ormanda uzun yıllar çalışan Kalmış, kadın olarak ormanda kesim, istif, ağaç soyma araş yükleme dâhil her işi yaptıklarını ve ekmek parası kazandıklarını kaydetti.
    'ORMANDA YAKLAŞIK 300 KADIN ÇALIŞIYOR'
    Meryem Burçin Irmak, kadınlara şaldan yapılmış özel çiçekler vererek günlerini kutlarken Sofular Mahallesi Muhtarı Şerif Yol, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak'a sunduğu çiçekle büyük jest yaptı. Fidan üretimi yapan kadınlar da ziyaret edilerek, Kadınlar Günü kutlandı. 'Kunduz Ormanları'nın prensesi' olarak tanınan Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak kadın bir müdür olarak kadınlarla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kadınlarla çalışmak güzel bir duygu. Ormanda çalışan yaklaşık 300 kadın var. Bakın işlerinde kesim işlerin çalışıyorlar. Türk kadını her zaman erkeğinin yanındadır" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow