hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lösemi hastası Buğlem, ilk sergisini açtı

    Lösemi hastası Buğlem, ilk sergisini açtı
    expand

    Lösemi hastası Buğlem, ilk sergisini açtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- HASTANEDE lösemi tedavisi görürken resim yapmaya başlayan ve bu tutkusuyla yeniden hayata bağlanan Buğlem Yılmaz (11), ilk sergisini açtı.
    Emel-Serdar Yılmaz çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Buğlem Yılmaz, 2.5 yaşında lösemiye yakalandı. 2 yıl boyunca kemoterapi tedavisi gören Buğlem Yılmaz, sağlık durumunun iyiye gitmesi üzerine bir süre tedaviye ara verdi. Hastalık 2018'de nüksedince 6 yaşında yeniden hastaneye yatan Yılmaz, 6 ay boyunca kemoterapi ve kök hücre tedavisi gördü. Bu süreçte hastanede resim yapmaya başlayan Yılmaz, hastaneden çıktıktan sonra da resim eğitimi aldı. Hastane odasında başlayan resim tutkusuyla yeniden hayata tutunan Buğlem, bugüne kadar 50'ye yakın karakalem ve yağlı boya çalışmasına imza attı. 
    Buğlem Yılmaz, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde bulunan Sanat Sokağı Sergi Salonu'nda 'Hayallerim Gerçek Oldu' adındaki ilk kişisel sergisini açtı. Serginin açılışını YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, doktoru Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ertem yaptı.
    'UMUDUMU HİÇ KAYBETMEDİM'
    Serginin açılışında konuşan Buğlem Yılmaz, hayallerinin peşinde koşmaktan vazgeçmeyen bir çocuk olduğunu belirterek, "2.5 yaşından beri hastanelerde çok zor günler geçirdim; ama umudumu hiç kaybetmedim. 5-6 yaşlarında hastane odasında karalamalarla başladım resim aşkına. Sonra baktım ki resim çizmek bana kendimi iyi hissettiriyor ve çizdiğim resimler herkesin hoşuna gidiyor, ben de bu yolda ilerlemek için gayret gösterdim. Neden büyük bir ressam olup sergiler açmayım ki dedim kendi kendime. Belki de büyüyünce dünyaca ünlü bir ressam olacağım ve herkes resimlerimle ilgili konuşacak. Benim gibi çocuklara örnek olmak istiyorum. Bu süreçte bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
    Yılmaz, açılışın ardından Prof. Dr Köseoğlu ve Prof. Dr. Ünüvar'a eserleri hakkında bilgi verdi. Sanatseverlerin yoğun ilgisini gören sergi, 2 Haziran'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow