hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mamak'ta pazar yerlerine maskeli önlem

    Mamakta pazar yerlerine maskeli önlem
    expand

    Mamak'ta pazar yerlerine maskeli önlem

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçede bulunan pazar yerlerinde vatandaşlara maske dağıtımına başladı.
    Mamak Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Pazar yerlerinin tek noktadan girilebilmesi için bariyerlerle kapatıldığı Mamak'ta, giriş noktalarında vatandaşların ateşleri ölçüldü. Ellerini dezenfekte ettikten sonra pazar yerlerine alınmaya başlanan vatandaşların giriş çıkışları ise, içerideki yoğunluğa göre ayarlandı. Yapılan kimlik kontrollerinde de 20 yaş altı ile 60 yaş üstü olanlar pazar yerlerine alınmadı. Ayrıca, 20 yaş altı pazarcı esnafı da evlerine gönderildi. Tezgâhların 3'er metre aralıklı olması için de kontroller yapan Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tezgâhlardaki ürünleri seçerek almamaları ve pazarlara çocukları ile gelmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.
    Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Zabıta müdürlüğümüz her an görevinin başında bulunarak özverili çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımızdan ricamız, mecbur kalmadıkça evden çıkmamaları, çıkmak zorundalarsa da güvenli sayılan sosyal mesafeyi korumalarıdır. Bu süreçte sağlık tedbirlerimizi almaya lütfen özen gösterelim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow