hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Psikolojik Destek Hattı' ülke sınırlarını aştı

    Psikolojik Destek Hattı ülke sınırlarını aştı
    expand

    'Psikolojik Destek Hattı' ülke sınırlarını aştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin, koronavirüs salgını nedeniyle kaygı yaşayan vatandaşların stres, endişe ve korkularının giderilmesi amacıyla kurduğu 'Psikolojik Destek Hattı' yurtdışına da ücretsiz hizmet veriyor.
    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs salgını nedeniyle kaygı, stres, endişe ve korku duyan vatandaşlara yönelik başlattığı 'Psikolojik Destek Hattı' hizmeti yoğun ilgi görüyor. Sadece Başkent’ten değil diğer illerden hatta yurt dışından da '0312 666 60 06' numaralı telefonu 08.30-24.00 saatleri arasında arayan vatandaşlar, psikologlardan ücretsiz psikolojik destek alıyor. Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen vatandaşların ruh ve beden sağlığını korumak amacıyla kurulan Psikolojik Destek Hattı, 08.30-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
    81 İLDEN VE ALMANYA'DAN ARAYAN ÇOK
    Ankara başta olmak üzere Burdur, Kırıkkale, Zonguldak, Kayseri, Çankırı, Bolu, Bursa, Antalya, İzmir, İstanbul, Afyon, Sivas, Sakarya, Kahramanmaraş, Sinop, Kocaeli ve Samsun'un da aralarında bulunduğu 25 ilden bugüne kadar bin 600 vatandaş arayarak psikolojik destek alırken, Almanya'dan da yoğun talep geliyor. Toplum sağlığını korumak amacıyla kurulan ücretsiz Psikolojik Destek Hattı'nın ülke sınırlarını aştığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, "Alanında uzman psikolog arkadaşlarımız, vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek amacıyla destek vermeyi sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Psikolojik Destek Hattı'nın çok önemli bir görevi yerine getirdiğini düşünüyoruz. Koronavirüs ile mücadele süreci devam ettiği müddetçe hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow