hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti Şereflikoçhisar ilçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı

    İYİ Parti Şereflikoçhisar ilçe Teşkilatının 3üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı
    expand

    İYİ Parti Şereflikoçhisar ilçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- İYİ Parti Şereflikoçhisar ilçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Avni Yıldırım tekrar başkanlığa seçildi. 

    İYİ Parti Şereflikoçhisar ilçe Teşkilatı'nın 3'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı, Uğur Işılak Kültür Merkezi'nde yapıldı. 327 delegeden 105 oy alan Avni Yıldırım, tekrardan başkanlığa seçildi. Genel Kurula İYİ Parti  Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk'de katıldı. Genel Kurul'da faaliyet raporu ve mali raporlar okundu ve raporların ibrazı oy birliğiyle kabul edildi.
    Genel Kurul'da başkanlığa seçilen Avni Yıldırım, "Mevcut 20 yıllık iktidarın ülkemizde yarattığı tahribata karşı tavrımız, kırılma noktası olan sistem değişikliğine ilişkin 2017 referandumu öncesinde artık iyice gövde bulmuş ve sonrasında genel Başkanımız Meral Akşener'in önderliğinde kurulan İYİ Parti önüne çıkarılan tüm engelleri yıkarak yatağına oturmuştur. Yaşadıklarımızın birinci derecede sebebinin kendi tercihlerimiz olduğu unutulmamalı. Ancak, bugün gelinen noktanın sebebi nasıl kendi tercihlerimizse, bu ülkeyi bu bataklıktan, bu sıkıntılı süreçlerden yine kendi tercihlerimizle çıkaracağız. Önümüzde belki de Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olan 2023 genel seçimleri var. Herkes çocukları ve kendisi için nasıl bir gelecek istediğini kendisine sormalı? Bir tek adamın ve çevresindeki bir avuç yandaş ve oligarkın kendi siyasi ve ekonomik çıkarları için şekillendirdiği bir ülkede mi yaşamak istiyorum? diye sormalı ve kendisine dürüst cevabı vermeli" açıklamasında bulundu. 
    'EĞER DÜRÜSTSENİZ, VATANDAŞ SİZE KUCAK AÇIYOR'
    Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, "Bir yolculuğa başladık 20 Ocak 2020 tarihinde. Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde Anadolu'yu karış karış gezme kararı aldık. Anadolu gezerek biter mi? Bitermiş bunu gösterdik. Genel Başkanımız bugün itibariyle 957 ilçenin 509 ilçeyi gezdi. Binlerce esnafla tokalaştı. Gezerseniz, oturmazsanız neyin ne olduğunu görürsünüz. Siz eğer gayret ederseniz, kader gayrete aşıktır. Siz koşarsanız, vatandaşa kucağınızı açarsanız, sırça köşklerinden çıkarsanız Ankaralı hakkettiği hizmete ulaşır. Ben bir Ankaralı olarak çeyrek asıldır siyaset yapıyorum. Bu siyasette ne öğrendiniz? diye sorarsanız, hak aramayı öğrendim. İşinizi takip edip hak arayacaksınız. Bu bizim özlemimiz, hasretimiz ama bence de gurur verici de davranışımız. Emin olun biz hak aramayı çok edepli yapıyoruz. Eğer siz dürüstseniz, şeffaf yönetiyorsanız vatandaş size kucak açıyor. Anadolu'da bir söz vardır; 'herkes gönlünün ekmeğini yer' diye. Bizler, gönlümüzün ekmeğini yemeğe çıktık bu yola. Aldığımız karşılık bizi son derece memnun etti. Çünkü, bizler vatandaşa kucağımızı açtık, kendimizi açtık" dedi.
    'SANDIK NAMUSTUR, SANDIĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
    Seçimde sandık güvenliğini sağlamak üzere partililere seslenen Öztürk, "5 yıl karınca misali çalıştık hepimiz. Geleceğimiz için, gençlerimiz için, çocuklarımız için. Islak imzalı sandıklardaki tutanaklara sahip çıkacağız. 5 yılda bir defa ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kader seçimi. Emin olun bu Türkiye'nin demokratik yollarla yapılacak son seçimidir. Asla ve asla bir daha demokratik, bu şekilde kongreler yaparak, mikrofonlarda kimseye konuşturmayacaklar. Herhangi bir karamsar tablo çizmek için söylemiyorum. O yüzden tüm siyasilerimize, gönüllülerimize görev düşüyor. O gün takip edeceğiz. Kazandık rehavetine düşmeyeceğiz, 2014'te olduğu gibi, asla okçular tepesini kimse terk etmeyecek. Herkes görevinin başında olacak. Sandık namustur, sandığımıza sahip çıkacağız." dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow