hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak hayvanları için hizmet içi eğitim

    Sokak hayvanları için hizmet içi eğitim
    expand

    Sokak hayvanları için hizmet içi eğitim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, sokak hayvanları için hizmet içi eğitim çalışması başlattı.
    Sincan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde düzenlenen ilk hizmet içi eğitimde personele, hayvan davranışları ve refahı, zoonoz hastalığı ve korunma yolları, hayvan besleme ilkeleri, iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler verildi. Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, hayvan hakları başta olmak üzere sokakta yaşayan hayvanların sağlıklarının Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğuna söyleyerek, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın hayvan hakları konusunda hassasiyeti çok yüksek. Biz de personelimize yönelik hayvan davranışları, zoonoz hastalığı ve halkla ilişkiler konularında ilk defa hizmet içi eğitim düzenliyoruz. Sadece Sincan'da değil, Gölbaşı ve Kurtuluş Bakım Evleri'nde eğitimlerimizi tamamlayacağız. Bundan sonra periyodik olarak da sahada uzman arkadaşlarımız tarafından bilgilendirmeler yapacağız" dedi.
    Köpek Eğitimi Uzmanı Veteriner Hekim Dr. Gürbüz Ertürk ise, "Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan veteriner ve bakıcı arkadaşlarla birlikte köpek davranışları, köpeklere yaklaşım, onların beden dili ile onları korkutmadan nasıl işlerimizi yaparız konusunu ele aldık" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow