hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Acente temsilcileri iftarda buluştu

    Acente temsilcileri iftarda buluştu
    expand

    Acente temsilcileri iftarda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer İlçesinde TÜRSAB Kemer BTK üyesi acenteler iftar yemeğinde bir araya geldi.

    Kemer'de geçen aylarda kurulan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kemer Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Akbaba ve yönetim kurulu, üye acenteleri Kiriş Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya getirdi. Organizasyona Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Rıza Perçin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün ve üye acenteler katıldı. İftar yemeği öncesi 11 ilde yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İftarın ardından depremzedelerin bölgede ağırlanmasına katkıda bulunanlara teşekkür belgeleri verildi.

    İftar sonrası konuşan Kaymakam Hüseyin Çam, "Gerçekten zor süreçleri atlatıyoruz. Başta Kumluca ve Finike ilçelerimizde yaşanan sel felaketi ve ardından ülkemizde yaşanan sel ve deprem felaketleri ne kadar zor günlerden geçtiğimizi gösteriyor. Ancak bu zor günlerde de ne kadar bir ve beraber olduğumuzu gösteriyor aynı zamanda. Bu deprem felaketinde Antalya ile Kemer anlının akıyla gerçekten felaketin üstesinden geldi. Kemer'de 20 binin üzerinde misafir ağırladık ki nüfusla oranladığınızda yüzde 40'ın üzerinde depremzede misafirimiz buradaydı. Bu süreci Elhamdülillah herhangi bir sıkıntı yaşamadan, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın da turizmcilerimizle birlikte elbirliğiyle götürdük. Burada ben Mehmet Bey ve ekibine, sizlere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu süreci en iyi şekilde götürebilmek için ciddi emek verdiniz, gayret gösterdiniz" dedi.

    TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Rıza Perçin, kaçak turizm faaliyeti ve kaçak transferlerle ilgili olarak yapılan çalışmaları anlattı. Perçin, "Kaçak çalışmalarla ilgili en büyük adımımızı geçtiğimiz haftalarda attık. Artık Antalya'daki havalimanlarından, bugün de emsali olan İstanbul İGA Havalimanı'na artık nizamiyeden TÜRSAB plakasız hiçbir turizm taşıma aracı alınmıyor. Zaten bütün acenteci arkadaşlarımızın kanayan yarası da buydu. Biz de geçen hafta cuma günü bir toplantı yaptık. Artık transferler de ve içeride karşılama da bundan sonra TÜRSAB kimlik kartıyla transfer yapabiliyoruz. Bunu da neden istiyoruz kaçak, göçek belli olsun. Yani bizim kıyafetimiz belli olsun. Biz örnek veriyorum turuncuyu giyelim, öbür taraftakiler açıkta kalsın. Başka türlü bunun önüne geçme şansımız yok. Buradan da valiliğimize, devlet havalimanlarımıza, oradaki emniyet müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    TÜRSAB Kemer BTK Başkanı Mehmet Akbaba, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam'a, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'na, Akdeniz BTK Başkanı Rıza Perçin'e ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Akbaba, "Biz kısa süre önce kurulmuş bir BTK'yiz ve ilk buluşmamızı yaşanan felaketler nedeniyle Ramazan ayında iftar ile yaptık. Tüm katılımcılarımızın Ramazanları mübarek olsun. Sorumluluk bölgemiz olan Kemer, Kumluca ve Finike'den 85 üyemizi davet ettik, iftarımıza ve kendileri de aileleri ile birlikte katılım gösterdi. TÜRSAB Kemer BTK yönetim kurulu olarak tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow