hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz Üniversitesi, GÜNKAF'a ikinci kez ev sahipliği yapacak

    Akdeniz Üniversitesi, GÜNKAFa ikinci kez ev sahipliği yapacak
    expand

    Akdeniz Üniversitesi, GÜNKAF'a ikinci kez ev sahipliği yapacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen 'Güney Kariyer Fuarı'na ikinci kez ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. Fuarda öğrencilerin iş dünyasıyla temasa geçeceğini aktaran Prof. Dr. Özkan, “Fuarımızın ana temasını 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüzlerce Fırsat' olarak belirledik. 2019 yılındaki fuarımızda 200 firma stant açarken, 20 bin öğrenci ve mezun kariyer yolculuklarını planlamak için fuarımıza katılmıştı. Biz bu fuarda hedefimizi yükselttik. Fuarımıza 300 firmanın ve 50 bini aşkın öğrenci ve mezunun katılımını bekliyoruz" dedi.

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 'Yetenek Her Yerde' temasıyla düzenlenen Bölgesel Kariyer Fuarları kapsamında yer alan Güney Kariyer Fuarı'nın (GÜNKAF) basın toplantısı, Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşti. Toplantıya AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan ve Prof. Dr. Cengiz Toker, AÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Demirel, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, TEKNOKENT, KOSGEB, İlbank, ATSO, ANTGİAD, ATAV ve birçok iş insanı dernekleri temsilcileri katıldı.

    300 FİRMA, 50 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ VE MEZUN KATILIMI BEKLENİYOR

    Toplantıda konuşan Prof. Dr. Özlenen Özkan, AÜ ev sahipliğinde, 13 bölge üniversitesinin paydaşlığında kamu ve özel sektör kurumlarını genç yeteneklerle buluşturan GÜNKAF'ın 27-28 Şubat 2023 tarihlerinde Antalya Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini açıkladı. Prof. Dr. Özlenen Özkan, “13 bölge üniversitesinin paydaşlığında gerçekleşecek bu önemli fuara ikinci kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kapsamında, fuarımızın ana temasını 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yüzlerce Fırsat' olarak belirledik. 2019 yılındaki fuarımızda 200 firma stant açarken, 20 bin öğrenci ve mezun kariyer yolculuklarını planlamak için fuarımıza katılmıştı. Biz bu fuarda hedefimizi yükselttik. Fuarımıza 300 firmanın ve 50 bini aşkın öğrenci ve mezunun katılımını bekliyoruz" dedi.

    ÖĞRENCİLER İŞ DÜNYASIYLA TEMAS EDECEK

    Gençlerin üniversite kapılarından daha iyi kariyer fırsatlarına ulaşabilme hayalleriyle girdiğini hatırlatan Prof. Dr. Özkan, “Yükseköğretime katılım oranı artarken, bizim de gençlerimizin bu hedeflerine ulaşmaları için imkanlar sunmamız gerekiyor. Önceliğimiz tabii ki nitelikli bir eğitim. Ancak tek başına bu da yeterli değil. Eskiden diploma sahibi olmak iyi bir iş sahibi olmak için neredeyse yeterliydi. Diploma artık bir garanti sağlamıyor. Öğrencilerimizi çalışma hayatına hazırlamamız, öğrencilik sürecinde iş dünyası ile temas etmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu anlamda fuarımızın büyük bir rol oynayacağına inanıyorum" diye konuştu.

    İSTİHDAMDA FIRSAT

    GÜNKAF'ın özellikle istihdam konusunda fırsat eşitliğinin sağlanması için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Kariyer etkinliklerimiz katılımcı firmaların öğrenci ve mezunların CV'lerini toplayıp, onlarla mülakat yapmasıyla sınırlı olmayacak. Öğrencilere yönelik atölye çalışmaları, seminerler ve eğitimler de düzenleyerek öğrencilerimiz ve firmalar çok yönlü bir etkileşim içerisine girecekler. Bu tam bir kazan-kazan sürecidir. Hem öğrencilerimiz ve mezunlarımıza iş yaşamının kapıları açılacak, hem de kurumlarımız, şirketlerimiz nitelikli iş gücüne ulaşabilecek" dedi.

    Rektör Özkan'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Cengiz Toker ile Prof. Dr. Burcu Demirel, fuar hakkında iş insanlarına detaylı bilgilendirmede bulundu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow