hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKHUMER'den çevrimiçi İHA eğitimi

    AKHUMERden çevrimiçi İHA eğitimi
    expand

    AKHUMER'den çevrimiçi İHA eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER), İHA eğitimlerini çevrimiçi ortamda vermek için hazırlıklarını tamamladı.

    AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu, Akdeniz Üniversitesi Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin pandemi koşullarına hızlı bir şekilde adapte olduğunu söyledi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün üniversitelere çevrimiçi eğitim için izin verdiğini aktaran Doç. Dr. Özekicioğlu, "Biz de Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu çevrimiçi eğitim sürecine dahil olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin isteğine yönelik programlar hazırladık, materyalleri çevrimiçi uzaktan eğitim sistemine yüklemeye başladık. 15-20 Ocak gibi eğitime geçmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

    İHA eğitimlerinin çevrimiçi gerçekleştirilecek olmasının öğrenciler ve pandemi nedeniyle zamanını evde geçiren insanlar için de büyük bir fırsat olduğunu belirten Doç. Dr. Özekicioğlu, Akdeniz Üniversitesi'nin insanların pandemi döneminde çevrimiçi gerçekleşecek İHA eğitimlerini değerlendireceğini düşünerek çevrimiçi eğitim düzenlenmesine karar verdiğini söyledi. AKHUMER bünyesinde İnsansız Hava Aracı Pilotluk Eğitimi(İHA-0 ve İHA-1) ve pilotlar için Mollymawk Psikometrik Sınavı yapıldığını söyleyen AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Özekicioğlu, eğitimlere katılmak isteyenlerin detaylı bilgiye http://akhumer.akdeniz.edu.tr adresinden ulaşabileceğini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow