hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AKS'de 2 yeni sergi, sanatseveri bekliyor

    AKSde 2 yeni sergi, sanatseveri bekliyor
    expand

    AKS'de 2 yeni sergi, sanatseveri bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Kültür Sanat'ta (AKS) Eren Eyüboğlu'nun 'Paris'ten Antalya'ya Renk ve Çizginin Peşinde' ve Mehmet Tüzüm Kızılcan'ın '19612023 Retrospektif Sergisi', toplam 120 eserle 11 Haziran'a kadar sanatseverleri bekliyor.

    Muratpaşa ilçesinde yer alan AKS'de sanatseverlerin ziyaretine açılan iki serginin basın lansmanı, ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde yapıldı. Sergide Çağdaş Türk resim sanatının özgün isimlerinden Eren Eyüboğlu'nun 1907-1988 tarihleri arasındaki eserlerinin yer aldığı 'Paris'ten Antalya'ya Renk ve Çizginin Peşinde - Eren Eyüboğlu' başlıklı 46 eser ve Çağdaş Türk Seramiğinin geliştiği döneme tanıklık eden sanatçı Mehmet Tüzüm Kızılcan'ın '19612023 Retrospektif Sergisi' başlıklı 74 eseri yer aldı. Sanat Tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu küratörlüğünde hazırlanan sergide toplam 120 eser, 11 Haziran tarihine kadar sanatseverlerin gösterimine sunulacak.

    BAHAR DÖNEMİNİN İLK SERGİSİ

    Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Ali Bahar, turizm şehri Antalya'nın sanatla da anılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Turizm için gelen turistleri şehrin içine sokamamaktan yakındıklarını hatırlatan Bahar, “ATSO olarak yeni dönemde sürekli söylenen yakınmaları pozitife çevirmek istiyoruz. Şehrin içine de turisti sokabilen organizasyon yapabilen duruma büründürmek istiyoruz. Kültür sanatta bunun en önde gelen enstrümanlarından bir tanesidir. Bu gün de kendi dönemimizde kendimizin karar verdiği ilk sergiyi gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için çok anlamlı" dedi.

    68 YIL SONRA ANTALYA'YA KAVUŞTU

    Sergiler hakkında bilgi veren Bahar, “Eren Hanım aslında Antalya'dan üzüntü ve hayal kırıklığıyla ayrılıyor. Biz burada aslında tekrar 68 yıl sonra Eren Hanım'ı Antalya'ya kavuşturduk. Buraya çok iyi bir iş getirdik. Bunu tanıtmak hepimizin şehre bir borcu. Buraya kaliteli işleri getirmeye devam edeceğiz. Bunu Antalya'nın her yerine birlikte yayalım" diye konuştu.

    'BURADA OLSAYDI GURUR DUYARDI'

    Basın toplantısında konuşan Eren Eyüboğlu'nun torunu Rahmi Eyüboğlu ise “Eren Hanım Antalya'dan gönül kırıklığıyla ayrılıyor ama Antalya bölgesinden resmine çok detay katıp kullanıyor. Bunu sergide de görüyorsunuz. Antalya'nın Eren Hanım'ın hayatında önemli bir yeri var. Burada olmuş olmaktan da heyecanlıyım. Dün akşam sergiyi gezerken gözlerim doldu çünkü Eren Hanım burada olsaydı eminim gurur duyardı ve mutlu olurdu" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow