hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya Uluslararası Çocuk Festivali'nin 5'incisi düzenlendi

    Alanya Uluslararası Çocuk Festivalinin 5incisi düzenlendi
    expand

    Alanya Uluslararası Çocuk Festivali'nin 5'incisi düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Engin ATAOĞLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 80 ülkeden çocukların katılımıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen Alanya Uluslararası Çocuk Festivali'nde Doğukan Manço sahne aldı.

    Alanya Belediyesi'nin düzenlediği 5'inci Uluslararası Çocuk Festivali Alanya Belediye binası arkasında kurulan alanda yapıldı. Festival içerisinde 2 gün boyunca balon katlama atölyesi, çocuk oyunları, palyaço gösterileri, balon parklar, robot gösterileri, çocuk parkuru gibi pek çok etkinlik yer aldı. Festival alanında kurulan sahnede yaklaşık 80 ülke çocuklarının hazırladıkları gösteri ve konserlere de yer verilirken Alanya Belediye Tiyatrosu'nun çocuk oyunları da sahnelendi.

    DOĞUKAN MANÇO ÇOCUKLARI COŞTURDU

    Festivalde DJ Doğukan Manço da mikser başına geçti. Sahile kurulan çocuk parkuruna da gelen Doğukan Manço, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte parkurdaki yarışların startını verdi. Ardından sahneye çıkan Doğukan Manço en sevilen şarkıları çocuklara çaldı. Konserde babası Barış Manço'nun da pek çok şarkısına yer veren Doğukan Manço büyük alkış aldı. Konserin ardından sahneye gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, DJ Manço'ya Türk bayrağı tablosu hediye etti.

    BAŞKAN YÜCEL: TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLUYORUZ

    Alanya'nın huzur ve güven kenti olduğunu belirten Başkan Yücel, "Tüm dünya çocuklarının ortak tek bayramı olan 23 Nisan Bayramı sevincimize ortak olmak için Türk Cumhuriyetlerimizden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'dan kardeş ülke çocuklarımız, Rus ve Rus dili konuşan ülkelerden çocuklarımız, İskandinav ülkelerinden çocuklarımız, Avrupa ülkelerinden çocuklarımız, Alanya'da 127 milletten yerleşik olarak yaşayan Yeni Alanyalı çocuklarımızla birlikte, Litvanya'nın Trakai, Litvanya'nın Silute ve Polonya'nın Wodzislaw Slaski kardeş şehirlerimizden çocuklarımız da aramızdalar. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Alanda bulunan 80'in üzerinde farklı ülkeden çocuklarla birlikte geleceğimizin mimarı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow