hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da 65 yaş üstüne kapıda hizmet

    Alanyada 65 yaş üstüne kapıda hizmet
    expand

    Alanya'da 65 yaş üstüne kapıda hizmet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde, dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla ilgili alınan önlemler kapsamında evden çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için polis, jandarma ve zabıta 'ihtiyaç karşılama' ekibi oluşturarak market alışverişini yapmaya başladı.

    İçişleri Bakanlığı tarafından, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından evde kalan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına Alanya'da 'ihtiyaç karşılama' ekipleri kuruldu. Polis, jandarma ve zabıtadan oluşan bu ekipler, vatandaşlardan aldıkları siparişleri marketlere giderek tedarik ederek onlara teslim ediyor.

    TALEPLER ÇÖZÜM MASASINA YAPILIYOR

    Alanya Belediyesi'nin 444 82 07 numaralı Çözüm Masası'na ulaşan talepler, Sosyal Yardım İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'nde oluşturulan ekiplere ulaştırılıyor. Buradaki ekipler, vatandaşlarla bağlantı sağlayarak onların kapılarına kadar gidiyor. Önce vatandaşların taleplerini not eden ekipler, ardından gerekli alışverişi özenle yaparak tekrar vatandaşın kapısına bırakıyor.

    YERLEŞİK YABANCILAR DA EVLERİNDE

    Konuyla ilgili Alanya'da yerleşik yaşayan yabancıları bilgilendirdiklerini ifade eden Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, yaşları 65 üzerinde olan yerleşik yabancıların sokağa çıkamayacağını farklı dillerde üyelerine bildirdiklerini söyledi. Karaoğlu, "65 yaş ve üzeri olup yalnız yaşayanların zorunlu market ihtiyaçları belirlenen ekipler tarafından karşılanıyor. Bu uygulamadan ilçede yaşayan yerleşik yabancılar da faydalanabilir. 112, 155 ve 156 numaralı telefonları arayan yerleşik yabancıların ihtiyaçları karşılanıyor" dedi.

    Ayrıca Alanya Kent Konseyi ve Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası 65 yaş üzeri vatandaşlara bu süreçte yardımcı olmak için farkındalık projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Alanya'da ilk etapta 48 marketle evde kalanların tüm market ihtiyaçlarının ulaştırılacağı ifade edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow