hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da çevre drama atölye çalışması

    Alanyada çevre drama atölye çalışması
    expand

    Alanya'da çevre drama atölye çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ALANYA, (DHA) - ALANYA Belediyesi 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi 2. yarıyılında ilkokul öğrencileriyle birlikte çevre drama atölye çalışmalarına başladı.

    Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından sahnelenecek olan ve Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Bölümü sorumlusu Nilbanu Engindeniz tarafından hikâyesi yazılıp, yönetilen drama çalışmalarının ilk uygulama programı Alanya Belediyesi Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirildi. Projeye dair etkinlik takvimiyle üç okulun katılım sağladığı çalışmalarda okullara daha önceden belirlenen çevre temalı konular dağıtıldı.

    İki aşamalı gerçekleştirilecek projenin mart ayı katılımcı okulları Eko Okul Çevre Programı yürüten Obaköy İlkokulu, Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu oldu. Katılımcı okullara 'Çevre temizliği, ormanların korunması, sana yakışanı yap sana yakışanı at' konu başlıkları dağıtıldı. Engindeniz tarafından öğrencilere yapacakları etkinlik hakkında bilgiler verilerek, eğitim videosu olarak hazırlanacak olan atölye çalışmasına ait görev dağılımları yapıldı. 'Sana yakışanı yap sana yakışanı at' konu başlığıyla geri dönüşüm ve atıkların kaynağında ayrı toplanması, çevre temizliği konu başlığında çevre kirliliğine sebep olan etkenlerin ortadan kaldırılarak çevrenin korunması ve kontrol altında tutulmasına dair bilgilendirme yapılması, ormanların korunması başlığında ise ormanda yaşayan canlı türlerinin korunması ve doğal dengenin zarar görmesinin engellenmesi konularına değinileceğini ifade etti.

    Atölye çalışması sonunda, oyunculuğunun ve yönetmenliğinin yanı sıra çocuk kitapları da yazan Nilbanu Engindeniz kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow