hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'da taksiciden örnek davranış

    Alanyada taksiciden örnek davranış
    expand

    Alanya'da taksiciden örnek davranış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA'nın Alanya ilçesinde taksici Hüseyin Ateş, yolda bulduğu cüzdanı karakola teslim etti. Polislerin ulaşıp cüzdanını verdiği İsmail Alkaş, taksiciye teşekkür ederken, cüzdanındaki 200 lirayı onunla paylaştı.

    Alanya'da emekli öğretmen İsmail Alkaş, dün halk otobüsünden inerken, cüzdanını düşürdü. Cüzdanını kaybettiğini ancak alışveriş yapmaya gittiği pazarda fark eden Alkaş, büyük telaş yaşadı. Bu esnada cüzdanı yolda bulan taksici Hüseyin Ateş, karakola giderek sahibinin bulunabilmesi için polislere teslim etti. İçerisinde bulunan kimlikten Alkaş'ın kızına ulaşan ekipler, daha sonra cüzdanı sahibi İsmail Alkaş'a teslim etti. Alkaş cüzdanını bularak polise eksiksiz teslim eden taksici Hüseyin Ateş'e teşekkür ederek cüzdanında bulunan paranın yarısını kendisine hediye etti.

    'ÇOK İNSANCIL BİR DAVRANIŞ'

    Cüzdanını nasıl kaybettiğini anlatan Alkaş, şöyle konuştu:

    "Cüzdanımı dün kaybettim. Arka cebime koymuştum. PTT kavşağında halk otobüsünden inerken nasıl olmuşsa cüzdanım düşmüş. Otobüsten inince cuma pazarına gidip alışveriş yaptım. Paketleri alacağım sırada elimi cebime attım. Bir baktım ki cüzdanım yok. Biraz endişelendim. Belki cüzdanım otobüste düşmüştür diye düşünerek belediyeye gittim. Ateş bölgeden geçerken cüzdanımı fark etmiş. Cüzdanımı karakola götürmüş. Cüzdanı içerisindekilerle birlikte eksiksiz şekilde teslim etmiş. Karakoldaki memurlar da kızıma ulaşmış. Cüzdanımı aldım ve taksiciye çok teşekkür ettim. Çok insancıl bir davranış. Cüzdanda 200 lira vardı. Bunun yanında kimlik kartım, banka kartlarım, emekli kartım vardı. Bunlar kaybolsaydı tekrar çıkartmak için uzun zaman gerekirdi. Ateş, bu insanlığı yapmamış olsaydı bu durum beni büyük sıkıntıya sokardı. Cüzdanım bulunduktan sonra Ateş'e içerisindeki paranın yarısını verdim. Paranın yarısı da bana kaldı. 'Kardeşçe paylaşalım' dedim. 'Olmaz' dedi ama 'ne demek olmaz' dedim. 'Ne varsa bölüşelim' dedim ve bölüştük."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow