hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alanya'dan deprem bölgesine konteyner

    Alanyadan deprem bölgesine konteyner
    expand

    Alanya'dan deprem bölgesine konteyner

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Engin ATAOĞLU/ALANYA, (DHA)- DEPREM bölgesinde barınma için kampanya başlatan Alanya Belediyesi hedeflediği 210 konteynerin ilk etabı olan 20 konteyneri Hatay'a ulaştırdı.

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak Alanya Belediyesi'nin başlattığı konteyner kampanyası çerçevesinde hazırlanan 20 konteyner ev Hatay'a gönderildi. Alanya Belediyesi Mahmutlar Şantiyesinde düzenlenen dua merasimi sonrası yola çıkan konteynerler Hatay'da Alanya Belediyesi için ayrılan alana gönderildi.

    'SEFERBER OLDUK'

    Yaşanan deprem felaketinin ardından Alanya'nın tüm kurum, kuruluşlar ve vatandaşıyla dayanışma içinde hareket ederek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösterdiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "6 Şubat'tan bu yana teyakkuz halinde hummalı bir çalışmayla deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. 60 bine yakın depremzedemizi Alanya'mızda ağırlayarak onların tüm ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti içindeyiz" dedi.

    'AMACIMIZ SICAK BİR YUVA KAZANDIRMAK'

    Depremzede vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşması için geçen günlerde başlatılan konteyner ev kampanyasında 210 evin hedeflendiğini anlatan Başkan Yücel, "Bölgedeki vatandaşlarımız için hedeflediğimiz 210 konteynerinin ilk etabı olan 20 evimizi Alanya için ayrılmış olan Hatay'a gönderdik. Bundan sonra ihtiyaç duyulan her bölgede yardımlarımız devam edecek. Üretimleri tamamlandığında 210 konteyneri depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow