hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Delirten hastalık'tan ameliyatla kurtuldu

    Delirten hastalıktan ameliyatla kurtuldu
    expand

    'Delirten hastalık'tan ameliyatla kurtuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Burcu MUTLU/ALANYA, (DHA)- ANTALYA’nın Alanya ilçesinde, halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji rahatsızlığı ile 3 yıly yaşayan Kudret Uğur (49) ameliyat ile sağlığına kavuştu.

    Yüz bölgesinde oluşan ağrılar nedeniyle su içerken dahi zorlanan Kudret Uğur, şikayetlerinin artmasıyla Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Seçer'e başvurup muayene oldu. Tetkik ve görüntüleme yöntemleri sonrası Uğur’a, halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji tanısı kondu. Uğur’a hastalık hakkında bilgi veren Doç. Dr. Seçer, daha sonra hastayı ameliyata aldı.

    '3 YILDIR ŞİDDETİNİ ARTIRAN YÜZ AĞRILARI VARDI'

    Başarılı geçen operasyonun ardından hastayı ziyaret eden Doç. Dr. Seçer, “Trigeminal nevralji, ani şekilde meydana gelen yüz ağrısı olarak adlandırılmaktadır. Yüz yıkamasında, dokunmada ve yeme içme gibi işlemlerde başlayıp şiddetlenebilir. Elektrik çarpması gibi hissedilen şiddetli ağrı, spazm benzeri yanma hissi ile meydana gelir. Bu hastalığın tam olarak sebebi bilinmemektedir. Sinir sistemini etkileyen ve kronik bir rahatsızlık olan bu hastalık, halk arasında 'delirten hastalık' olarak da bilinmektedir. Hastam Kudret Hanımın 3 yıldır giderek şiddetini artıran yüzünün sol yarısında ağrıları vardı. Trigeminal nevralji hastalığında tedavi hastadan hastaya değişkenlik gösterse de genel olarak ilaç tedavisi, etkili olmadığı durumlarda ise cerrahi tedaviye başvurulmaktadır. Hastamız bize gelmeden önce bu hastalık için kullanabileceği ilaçları maksimum dozda kullanmasına rağmen hayat kalitesini azaltan ağrıları devam etmiş, ardından radyofrekans yöntemi denemiş ancak etkisi kısa süreli olmuş. Trigeminal nevraljide bu tedaviler başarılı sonuç vermezse mikrovasküler dekompresyon denen cerrahi yöntem yapılmaktadır. Kudret Uğur Hanım da mikrovasküler dekompresyon işlemi uygulayarak ağrılarından kurtulmasını sağladık" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow