hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Âlemciler kahkaha attırdı

    Âlemciler kahkaha attırdı
    expand

    Âlemciler kahkaha attırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - ÜNİVERSİTE öğrencilere burs için sahneye çıkan amatör tiyatro grubu, 'Âlemciler Mahallesi' adlı mizahi oyunun 'Kavuklu Yeni Türkiye Düzeninde' versiyonunu sahneledi. İzleyenler gülmekten kahkahaya boğuldu.

    Haşim İşcan Mahallesi'ndeki bir kültür evinin Bilge Sönmez Sahnesi'nde tiyatro çalışmalarını sürdüren amatör grup, bu kez 'Alemciler Mahallesi' adlı oyununun yeni versiyonuyla izleyici karşısına çıktı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda sahnelenen eserde Adem Atar, Sermin Kasapoğlu, Soner Kolbüken, Emine Karakurt, Fazilet Karadayı, Pakize Arıcan, Fatma Sönmez, Birsen Aydoğdu, Bilal Özdemir ile Hülya Ekimler rol aldı.

    OYUNUN HİKÂYESİ

    Âlemciler Mahallesi'nin seyyar satıcıları Urfalı Babi ile Sütçü Türabi, Alem Kahve'nin sahibi olan Faça Ana'ya 'himayeci harcı' ödüyorlar. Ne var ki ne Babi, ne de Türabi yaptıkları işlerden para kazanamaz hale geliyorlar. Babi, memleketten gelen acil telgraf üzerine işportacı tezgâhını satıp yol parası yapıyor. Faça Ana'da kahvehane de çay satışını artırmak için 'dert dinleme' masası oluşturuyor. Herkesin farklı isyanları oyunda komedi tadından sahneleniyor.

    GÜLDÜRDÜLER, ALKIŞLANDILAR

    Deprem bölgesine turne düzenleyip 'Bir İş Tutmaz İşkolik' adlı eser ile çocuk oyunlarını sahneleyecek olan amatör tiyatro grubu, salonu dolduran izleyicisine neşeli dakikalar yaşattı. Oyuncular sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow