hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Büyükşehir Belediyesi 'ilk' oldu

    Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk oldu
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi 'ilk' oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 190 Sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi'ni imzaladı. Antalya Büyükşehir, belgeye imza atan Türkiye'deki ilk belediye oldu.

    Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen imza etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yönetim kademesinde 33 olmak üzere belediye bünyesinde 2 bin 602 kadın çalışan yer aldığını dile getirdi. Belediye olarak kentte kadın erkek ayrımı yapmadan hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Böcek, "Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma yaşamında şiddet ve tacizi önlemeye yönelik politika belgesi imzalayarak ilki gerçekleştiriyoruz. Şiddet, taciz mobbinge karşı mücadele edeceğimizi taahhüt ediyoruz" dedi.

    ÖRNEK OLMASINI DİLEDİ

    Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, sözleşmenin Antalya'da kadınların istihdamda daha güçlü olmasına ve kendilerini güvende hissedecekleri sürecin başlamasına olanak sağladığına değindi.

    ILO Temsilcisi Emel Akalın ise Antalya Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan sözleşmenin diğer illerde belediyeler, şirketlerde de örnek olmasını diledi.

    ILO C190 NEDİR?

    Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizi Önlemeye Yönelik Politika Belgesi ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 190 Sayılı Şiddet ve Taciz Sözleşmesi (ILO C190) ve 206 Sayılı Tavsiye Kararı, Kadına Yönelik Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) başta olmak üzere diğer uluslararası sözleşmeler, anayasa ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, çalışma yaşamında toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve tacizin önlenmesi amaçlanıyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow