hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Eczacı Odası'nın TİTCK ziyareti

    Antalya Eczacı Odasının TİTCK ziyareti
    expand

    Antalya Eczacı Odası'nın TİTCK ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanı Harun Kızılay'ı makamında ziyaret etti. Göreve yeni atanan Harun Kızılay'ı tebrik ziyaretinde eczacıların talep ve beklentileri konuşuldu.

    Antalya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mehmet Ertekin, ziyarette, koronavirüs salgını sürecinde hastalık karşısında özveriyle hizmet veren eczacıların taleplerini dile getirme fırsatı bulduklarını ifade etti. Mehmet Ertekin, eczanelerin sağlık müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen rutin denetimlerin ertelenmesini değerlendirdiklerini, yine koronavirüs dönemi boyunca birinci basamak sağlık hizmet sunucusu konumuna getirilen eczanelerin mesleki olguya ve halk sağlığına daha iyi hizmet edebileceği şartların oluşturulması ve eczanelerdeki sağlık hizmet sunumunun daha üst seviyelere taşınabilmesi hususundaki görüşlerini paylaştıklarını ifade etti.

    İLAÇ SON KULLANMA TARİHİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

    Koronavirüs mücadelesi esnasında ilaç hizmetini tam ve eksiksiz yapmaya çalışan tüm eczanelerin bu dönemden itibaren ilaç stoklarının son kullanma tarihlerinde sorunlar yaşanmaya başlandığına değinen Mehmet Ertekin, "Pandemi sürecinde sağlık ocakları ve sağlık kurumlarında reçetelerin oluşturulamamasından kaynaklı sorun artarak devam etti. Hastalar günübirlik tedavi süreçlerine tam olarak erişemedikleri için eczanelerdeki bu grup ürünler adeta askıda kaldı. Konu hakkında Türkiye ilaç ve tıbbi cihaz kurumundan ürünlerin son kullanma tarihlerinin bilimsel açıdan yeniden değerlendirilerek geri dönüşüm veya sanayi tarafından koordineli bir şekilde eczacılara ve dolayısıyla hastalarımıza geri kazanımı şartlarının oluşturulmasını sağlayacak önlemler almasını talep ettik. Tüm eczaneleri ekonomik açıdan adeta sarsıntıya uğratacak bu durumun ikinci bir dalga gibi ekonomik hayatlarını sekteye uğratmaması için sektör bileşenlerinin tamamının çözüm sürecine katkıda bulunmasını talep ediyoruz" dedi.

    GRİP AŞISINDA SIKINTI YAŞANMASIN

    Yaz aylarının bitişiyle, soğuk havaların kapıya dayanacağına dikkat çeken Mehmet Ertekin, "Sonbahar ve kış sezonuna girişte tüm vatandaşların koruyucu tıbbi tedavilerine sağlık danışanları doktorları ve eczacıları ile planlayarak soğuk mevsime hazırlıklı olarak girmelerini hatırlatmak istiyoruz. Özellikle geçen sene yokluğu yaşanan grip aşısı uygulamalarının bu sene daha da büyük bir problem olarak karşımıza çıkacağını öngörüyor, tedbirlerin şimdiden alınmasını hatırlatmak istiyoruz" dedi.

    ÖNCEDEN TEDBİR ALINMALI

    İlaç fiyat kararnamesi ile fiyatlandırılmakta olan ilaçların yılbaşından itibaren döviz kuruna endeksli yeniden fiyatlandırılmasıyla yaşanacak sorunların bu sene de özellikle koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde de yaşanmaması için ve ortaya çıkacak ilaç yoksunluklarının halk sağlığı üzerinde daha da ağır yan etkilerine kavuşacağını belirten Ertekin, ilaç sanayisinin ve bakanlığın bu konuyu, adeta muz kabuğuna basmadan önce masaya yatırmasını ve gerekli önlemleri almasını talep ettiklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow