hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Köy Pazarı'na yoğun ilgi

    Antalya Köy Pazarına yoğun ilgi
    expand

    Antalya Köy Pazarı'na yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- KEPEZ Belediyesi Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kadın üreticilere destek vermek ve tüketicileri doğal ürünlerle buluşturmak amacıyla bu hafta 3'üncüsü kurulan Antalya Köy Pazarı'nda vatandaşlara tavuklu nohutlu pilav ikram etti.

    Kepez Belediyesi, kadın üreticilere destek vermek ve tüketicileri doğal ürünlerle buluşturmak amacıyla hizmete açtığı Antalya Köy Pazarı, büyük ilgi görüyor. Park Funtastic'te açıldığı ilk hafta 485 kadın üreticiyle kapılarını tüketicilere aralayan pazar, 3'üncü haftasında 600 kadın üreticiyle her hafta binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kepez Belediyesi, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen köy pazarında, her hafta 19 ilçe ve çevre illerden gelen kadın üreticiler, ürünlerini aracısız tüketiciye ulaştırma imkanı buluyor.

    ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE DOĞAL ÜRÜNLER

    Tüketicinin doğal ve organik ürünlere rahatça ulaşabilmesini sağlayan Antalya Köy Pazarı'nda dalından yeni koparılmış sebzeden meyveye, turşudan salçaya, erişteden tarhanaya, tereyağından zeytinyağına kadar kadın eliyle üretilmiş her türlü doğal ürünü bulmak mümkün. Açıldığı ilk hafta hamsi ikramıyla kapılarını aralayan, daha sonra yöresel bir yemek olan keşkekle ziyaretçilerini buluşturan pazarın 3'üncü haftasında ise tavuklu nohutlu pilav ikramı yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kazanların başına geçerek, hemşehrilerine kendi elleriyle tavuklu nohutlu pilav ikram etti.

    KÖY PAZARINDA 3'NCÜ HAFTA

    Pilav dağıtımı sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Hakan Tütüncü, pazara olan yoğun ilgiden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Antalyalıları doğal ürünlerle buluşturduklarını belirten Başkan Tütüncü, “Antalya Köy Pazarımız bu hafta 3'üncü kez kuruldu. Antalya'nın 19 ilçesi ve çevre illerden üretici kadınlar burada şehre doğal ve organik ürünler sunuyor. Köy pazarından, kadınlarımızda, ziyaretçilerimizde çok mutlu. Bu hafta da gönül gönüle güzel bir günü paylaştık. Hayatı paylaşmak, her vesile ile sevgimizi büyütmek çok güzel" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow