hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Orman Çiftliği ekime hazırlanıyor

    Antalya Orman Çiftliği ekime hazırlanıyor
    expand

    Antalya Orman Çiftliği ekime hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, 200 dönümden oluşan Antalya Orman Çiftliği'nin tarlalarını ekime hazırlıyor. Ekim sezonunda çiftliğin toprağı, buğday tohumuyla buluşacak.
    Kepez Belediyesi, tarımsal üretime katkı ve farkındalık sağlamak amacıyla Kirişçiler bölgesinde 180 dönümlük arazi üzerinde Antalya Orman Çiftliği kuruyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, 'Yaşayan, üreten ve ürettiklerini hemşehrileriyle paylaşan bir yer' olarak tanımladığı Antalya Orman Çiftliği'nin yapımına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. İş makineleriyle, çiftliğin tarlaları makiler ve kayalardan temizlenerek, hububat ekimine hazır hale getiriliyor. 
    Projenin mimarı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çiftlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Proje alanında yapılan çalışmalar hakkında bürokratlarından bilgi alan Başkan Tütüncü, açıklamasında bu dönemki en heyecan verici çalışmalarının başında Antalya Orman Çiftliği projesinin geldiğini söyledi.
    'TARIMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKECEĞİZ'
    Özellikle son yıllarda tarımın kıymetinin ve değerinin daha iyi anlaşıldığını belirten Başkan Tütüncü, şunları söyledi:
    “Bu konuda toplumda, kurumlarda, bilim dünyasında, entelektüel camiada çok önemli farkındalık meydana geldi. Önemli bir tarım ülkesiyiz. Dolayısıyla tarımdan elimizi, ayağımızı çekemeyiz. Tam tersine bize asrın vermiş olduğu imkânları en güzel şekilde kullanarak, tarıma yeni ufuklar açmak düşer. Bu nedenle Antalya Orman Çiftliği'nin çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Kepez'de, 200 dönüm arazinin üzerine inşa edeceğimiz bu orman çiftliğinde, ilerici bir bakış açısıyla dikkatleri tarıma çekmeyi düşünüyoruz. Burada tabii ekilebilir alanlarının ne kadar önemli olduğunun da altını çizeceğiz."
    ÇİFTLİĞİN ÜRETİMİ ANTALYA İLE PAYLAŞILACAK 
    Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği'nin, üreten, ürettiklerini hemşerileriyle paylaşan, tarımsal üretime dikkat çeken ve yaşayan bir mekân olacağının altını çizdi. Çiftliği, ekim sezonuna hazırladıklarını aktaran Başkan Tütüncü, “Şu an 200 dönüm arazinin planlamasını yapıyoruz. Ekim sezonuna çiftliğimizin tarlalarını hazır hale getirmeye yönelik çalışmaları başlattık. Ekim sezonunda çitliğimizde ilk hububat ekimini yapacağız. Sonra o tohumların yeşermesini, olgunlaşmasını ve meyveye durmasını birlikte izleyeceğiz. Daha sonra elde ettiğimiz ürünü hemşehirlerimizde paylaşacağız." açıklamasını yaptı. 
    Antalya Orman Çitliği'nde, ekim alanları, mandıra, ziraat meslek lisesi, meyve bahçeleri, köy sosyal yaşamı ve hobi bahçeleri olacak. Antalya'nın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftlikte pamuk, zeytin, narenciye, turfanda, üzüm, hububat, susam üretimi yapılacak. Çiftlikte tropikal meyve bahçeleri, çiçek seraları, botanik park da olacak. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow