hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, '12 Öfkeli' ile başlıyor

    Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, 12 Öfkeli ile başlıyor
    expand

    Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, '12 Öfkeli' ile başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği, 'Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali, 16 Mayıs'ta '12 Öfkeli' oyunu ile başlıyor. Türkiye ile birlikte 5 ülkenin tiyatro sanatçıları, 11 gün boyunca eserlerini sahneleyecek.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen tiyatro festivali, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. 'Devlet Tiyatroları Antalya 13'üncü Uluslararası Tiyatro Festivali', 16 Mayıs Salı akşamı Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği '12 Öfkeli' adlı eseriyle start alacak. Festivale Türkiye'den Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Bursa, Erzurum devlet tiyatroları ile Romanya'dan Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu, Kazakistan'dan Kazak Devlet Akademik Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Yunanistan'dan Art Vouveau Tiyatrosu, Küba'dan Ecos Company Tiyatrosu katılıyor.

    ÇOCUKLARA SANAT EĞİTİMİ

    11 gün sürecek uluslararası tiyatro festivalinde ayrıca Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) üyesi Durmuş Benli de Karagöz- Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı Atölyesi'nde, Gökçesu Ulukut ile Selge Ezgi Zından da Kukla Yapım Atölyesi'nde 6-12 yaş arası sanatsever çocuklara eğitim verecek. Çocuklara tiyatro ve kuklayı sevdirmeyi amaçlayan etkinlikler 20-21 Mayıs günleri saat 14.00'te Haşim İşcan Fuayesi'nde yapılacak.

    İSTANBUL-ROMANYA OYUNLARI

    Antalyalıların dünya tiyatrosu eserleri izleyeceği festival, 26 Mayıs akşamı iki sahnede izlenecek. Festival, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 'Kafkas Tebeşir Dairesi', Romanya Craiova Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu'nun 'Takma Kafana' adlı eserleriyle son bulacak. Dünya tiyatrosu eserlerinin buluştuğu festivalin biletleri, Haşim İşcan Kültür Merkezi, Cumhuriyet Meydanı Tiyatro gişeleri ile www.biletinial.com internet adresinden satışa çıktı.

    SAHNELENECEK OYUNLAR

    12 Öfkeli (Ankara Devlet Tiyatrosu- 16-17 Mayıs)

    Karagöz (Kazak Devlet Tiyatrosu- 17-18 Mayıs)

    Şerbet Hanımın Deli Aşkları (İzmir) (18-19 Mayıs)

    Ana-Dolu (Erzurum Devlet Tiyatrosu) 19-20 Mayıs

    Othello (Bursa Devlet Tiyatrosu- 20-21 Mayıs)

    Ay'daki ilk çift (Yunanistan) (21-22 Mayıs)

    Scapın'in Dolapları (Van) (22-23 Mayıs)

    Bernarda, Hayır! (Küba) (23-24 Mayıs)

    Kafkas Tebeşir Dairesi (İstanbul) (25-26 Mayıs)

    Takma Kafana (Romanya) (25-26 Mayıs)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow