hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyalı ressamdan Pandemi hatırası eserler

    Antalyalı ressamdan Pandemi hatırası eserler
    expand

    Antalyalı ressamdan Pandemi hatırası eserler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressam Gülhis Topçu, dünyada ve ülkemizde salgın hale gelen koronavirüs'ten korunmak için kendisini izole ettiği mini atölyesinde sanatıyla baş başa kaldı. Topçu, birbirinden güzel 'kadın figürlü' eserler üretti.

    Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birçok şehirlerdeki okullarda ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inde 26 yıl edebiyat öğretmenliği yapıp emekli olan Gülhis Topçu, sanat aşkını ikinci kez üniversite öğrencisi olarak taçlandırdı. Resim yolculuğuna çocukluk ve gençlik yıllarında desen ve resim çalışmaları yaparak başlayan, ileriki yıllarda da Gülay Eroğlu gibi ünlü hocalardan eğitimler alan Gülhis Topçu, emeklilik sonrası 2015 yılında girdiği sınavda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandı, kızı ile birlikte aynı fakülte de öğrenci oldu. Antalyalı ressam, önce Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı Kilim ve Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı'nda eğitim aldı, geleneksel sanatlara olan merakını pekiştirdi, daha sonra da resim bölümüne geçiş yaptı.

    BİRİNCİLİKLE MEZUN OLDU

    2018 yılında son sınıfta iken YÖK bursu kazanan Topçu, 'Mevlana Projesi' ile gönderildiği Azerbaycan Devlet Ressamlık Akademisi'nde bir dönem 'Renkkarlık' eğitimi aldı, 2019 yılında da resim bölümünden birinci olarak mezun oldu.

    YENİ ESERLER ÜRETİYOR

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve birçok şehirde karma sergilere, ulusal ve uluslar arası sanat çalıştaylarına katılan, kişisel sergiler açan sanatçı Gülhis Topçu, halen sanat çalışmalarını mini atölyesinde sürdürüyor. Sanatçı, 2021 sanat sezonunda açacağı kişisel sergi için 'kadın' konulu yağlıboya tekniğiyle yeni resimler, renkli keçe den duvar panosu ve aksesuar eserler üretiyor.

    KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL

    Sanatçı Gülhis Topçu, pandemi nedeniyle 'Evde kal', 'Hayat Eve Sığar', 'Sanat Eve Sığar' sloganlarına uyduğunu, atölyesine kapanıp sanatla baş başa kaldığını belirtti. Ressam Topçu, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel özgün çizimlerimle kadın figürlü resimler ürettim, bazı figürlere de pandemi dönemi hatırası olarak insanları virüsten koruyan maskeler resmettim, farkındalık yarattım. Renklerin arasında oluşturduğum kendime ait dünyada yaşamaktan çok mutluyum, huzurluyum, heyecan doluyum" dedi.

    HEDEFİ SANAT MERKEZİ

    Ressam Gülhis Topçu, hedefinin normalleşme sürecine geçildiğinde sanat merkezi açmak, içerisinde sergilere, resim, desen, keçe, mozaik çalışması eğitimlerine yer vermek, güzel sanatlar lisesi ve fakültelerine öğrenci yetiştirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow