hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'nın silüetini değiştirecek plan

    Antalyanın silüetini değiştirecek plan
    expand

    Antalya'nın silüetini değiştirecek plan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, kentin silüeti olan Masa Dağı'nda 2 bin 700 dönüm arazi üzerindeki görsel kirliliği 'imar planı revizyonu' ile ortadan kaldıracak. Bölgede yaklaşık 1 milyon m2 büyüklüğünde gerdanlık şeklinde yeşil oluşturulacak, kentsel yenilemeyle 40 bine yakın gecekondu, modern binalara dönüştürülecek.
    Kepez Belediyesi, 11 yıllık bir emeğin ardından hazırladığı imar planı revizyonuyla üzerinde 40 bine yakın gecekondu bulunan ve imara uygun sosyal donatı alanları olmayan Masa Dağı çevresindeki 2 bin 700 dönüm araziyi modern bir şehre dönüştürüyor. İmar revizyonu; Fatih, Göçerler, Çamlıbel, Esentepe, Çankaya, Barış, Yavuz Selim, Kazım Karabekir mahallelerini kapsıyor. Bölgedeki 2/B sorununun çözülmesinden sonra kentin silueti Masa Dağı'nı imara uygun hale getirmek ve bölge sakinlerinin konut talebini karşılamak amacıyla 8 mahalle için hazırlanan imar plan revizyonu yaklaşık 4 yıl süren çalışma sonunda tamamlandı.
    İmar revizyonuyla Kazım Karabekir, Yavuz Selim, Çankaya ile Barış ve Esentepe mahallelerinin bir kısmında emsal 0.80, kat adeti 5; Çamlıbel, Göçerler ve Fatih mahallelerinde emsal 0.80 kat adeti de 7 oldu. Revizyon, hak sahiplerine yoğunluk ve kat artışı avantajı da sağlıyor. Bölgenin topografyası da dikkate alınarak, oluşturan ada parselleri ile vatandaşlar deniz manzaralı konutlar inşa edilebilecek. İmar düzenlemesinin getirdiği geniş yollar ile bölgede otopark sıkıntısı da yaşanmayacak.
    Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü 2020 yılı içerisinde 2 bin 700 dönümlük alanın parselasyonunu yapacak. Parselasyonunun tamamlanmasından sonra ise mülk sahiplerine imar tapuları verilecek. Tapularını alan vatandaşlar da kendi iradeleriyle konutlarını yapabilecek. Belediye sadece binaların dış cephesinin geleneksel mimara uygun şekilde yapılması tavsiyesinde bulunacak. İmar revizyonu alanlarında 10, 15, 20 ve 30 metre genişliklerinde yeni yollar açılacak.
    ANTALYA'YA 1 MİLYON M2'LİK YEŞİL GERDANLIK
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı açıklama, "Vatandaş eliyle yapılacak olan kentsel yenileme ile Masa Dağı eteklerindeki gecekondular modern konutlara dönüşecek. Yaklaşık 4 yıl çalışarak, imar planlarını yaptık. 8 mahallede, 40 bin kadar gecekondu ihya edilecek. Bölgede 1 milyon m2 yeni yeşil alanın oluşacağı bir projemiz var. Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Kentin silueti olan Masa Dağı'nda 1 milyon m2 büyüklüğünde bir yeşil gerdanlık oluşturacağız. Bu yeşil gerdanlığı, geceleri de ışıklandırılacağız. Gece ve gündüz Masa Dağı eteklerine bakıldığı zaman yemyeşil bir ortam görülecek. Masa Dağı, bir zümrüt gerdanlık gibi son derece güzel olacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow