hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'ya balıkçılar çarşısı müjdesi

    Antalyaya balıkçılar çarşısı müjdesi
    expand

    Antalya'ya balıkçılar çarşısı müjdesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası arazisinde 14 bin m2'lik alan içerisinde balık restoranları ve satış tezgâhlarının olacağı balıkçılar çarşısı ile doğal ürünlerin satılacağı semt pazarı inşa edeceklerini açıkladı.

    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Özgürlük Mahallesi'ndeki kapalı semt pazarı esnafını ziyaret etti. Başkan Hakan Tütüncü, pazardaki balıkçı dükkânlarını, pazarcı tezgâhlarını gezerek, esnafla sohbet etti, onların taleplerini dinledi. Yeni yılda da Kepez'i güzelleştirmeye, değiştirmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Tütüncü, Özgürlük Halk Pazarı'nın makas değiştirerek, balıkçı pazarı olma yolunda ilerlediğini belirtti.

    Pazardaki girişimci esnafa teşekkür ettiğini kaydeden Başkan Tütüncü, "Pazarda hizmet veren balık satış dükkânları ve restoranları, Antalyalılara uygun fiyatta balık yedirmeyi ve sağlıklı deniz ürünleri sunmayı kendilerine görev edindiler. Artık Antalyalılar, bu halk pazarında alışveriş yapmanın yanı sıra balık restoranlarında balık yiyebilme imkânına da kavuştu" dedi.

    DOKUMA ARAZİSİNE BALIKÇI VE DOĞAL ÜRÜNLER PAZARI

    Kepez'e, balıkçılar çarşısı ile doğal ürünlerin satılacağı semt pazarı yapacaklarını açıklayan Başkan Hakan Tütüncü, “Antalya'ya çok güzel bir balıkçılar çarşısı ile organik ve doğal ürünlerin satılacağı semt pazarı alanı kazandırıyoruz. Bu projemizi Fabrikalar Mahallesi'nde eski Dokuma Fabrikası arazisinde gerçekleştireceğiz. Projeyle ilgili fikirlerini almak amacıyla Özgürlük Halk Pazarı'ndaki balıkçı esnafını ziyaret ettik. Projelerimizi geliştirirken ortak akla ve istişareyi önem veriyoruz. Bu proje için balıkçı esnafımızın görüşü bizim için çok önemli" diye konuştu.

    'ANTALYA İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK'

    Hemşehrilerinin ve esnafının düşünceleriyle Kepez'e, 2020'de güzel bir balıkçılar çarşısı ve semt pazarı kazandıracaklarını vurgulayan Tütüncü, "Bu projemiz Antalya içinde önemli bir cazibe merkezi olacak. Halk tipi balık tüketiminin olduğu, ucuz ve sağlıklı ürünlerin sofraya sunulduğu güzel bir balıkçılar çarşısını meydana getireceğiz. Bilindiği gibi Antalya bir deniz şehri ama balık tüketiminin yeterince halk katmanlarına yansıtılmadığı düşüncesi var. Böyle bir değerlendirmenin olduğu ortamlarda halka yönelik güzel bir projeyi hayata geçirmek, aynı zamanda sağlık açısından değerlendirildiğinde sosyal amaçlı çok özel bir proje halini alıyor" dedi.

    NİSANDA TEMELİ ATILACAK

    Başkan Hakan Tütüncü, balıkçılar çarşısı ve semt pazarını nisan ayında temelini atmayı ve bu yıl içerisinde tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi. Balıkçılar çarşısı ve semt pazarı, eski Dokuma Fabrikası arazisinin Dumlupınar Bulvarı kısmındaki 14 bin m2'lik alana yapılacak. Balıkçılar çarşısında 6 balıkçı restoranı, 1 et restoranı ile balık satışının olacağı alan olacak. Otoparkın da bulunacağı alanda inşa edilecek semt pazarında organik ürünlerin satışı yapılacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow